Bart Tommelein burgemeester van Oostende in januari

Posted on Posted in Viceminister-president en Vlaams minister 2016 - 2018

Viceminister-president Bart Tommelein heeft beslist om al in januari burgemeester te worden in Oostende. “Het was een verscheurende keuze. Maar de uitdagingen in mijn stad zijn groot. Oostende roept. Ik wil samen met mijn team meteen op volle kracht uit de startblokken schieten.”

Bart Tommelein heeft beslist dat hij toch al op 1 januari burgemeester zal worden van de stad Oostende. “Ik was echt van plan mijn mandaat als viceminister-president in de Vlaamse regering uit te doen, zoals ik ook had aangekondigd. Maar Oostende roept, alsmaar luider. De uitdagingen voor mijn stad zijn groot. Ik voel aan dat ik er best van bij het begin bij ben. Zo kunnen we als team samen op volle kracht uit de startblokken schieten.”

“Het was een verscheurende keuze. Ik was en ben heel graag minister. Maar het voelde aan alsof het schip zou vertrekken met de hele bemanning aan boord terwijl ik als kapitein op de kade moest blijven staan”, zegt Tommelein. “Ik kan begrip opbrengen voor de vraag van de minister-president om te blijven tot het einde van de legislatuur, maar ik hoop dat hij mijn beslissing begrijpt. Afscheid nemen doet altijd pijn, maar ik kijk tevreden terug op mijn mandaat als viceminister-president van deze Vlaamse regering.”

“Vanaf 1 januari 2019 sta ik klaar om Oostende te dienen als burgemeester en ik zal dan ook op 31 december 2018 mijn ontslag aanbieden als minister. Ik heb mijn partijvoorzitter op de hoogte gebracht van mijn beslissing en haar gevraagd vanaf januari in mijn vervanging te voorzien”, besluit Bart Tommelein.

One thought on “Bart Tommelein burgemeester van Oostende in januari

  1. Beste ,waarom moeten mensen die ziek zijn in de nachtopvang buiten blijven en in de wintermaanden hele dagen op straat zitn bijna 8uur aan een stuk ik zelf zit daar ook Mvg Dominique Rosseel

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.