Bezoek aan marinebasis Zeebrugge

Posted on Posted in Viceminister-president en Vlaams minister 2016 - 2018

imageWoensdag 13 mei bezocht staatssecretaris voor Noordzee Bart Tommelein de marinebasis in Zeebrugge. Hij kreeg een uitvoerige briefing, bezocht het Maritiem Informatiekruispunt en kreeg een rondleiding op het nieuw patrouilleschip Castot. De Zeemacht is van cruciaal belang voor het Noordzeebeleid. Bij incidenten of misbreuken op zee kan de marine tussenkomen. 

Na ontvangst door de commandant van de Marinecomponent Georges Heeren, kreeg staatssecretaris Bart Tommelein een uitvoerige briefing over de Belgische kustwacht. Daarna bezocht hij het Maritiem Informatiekruispunt (MIK) en het nieuw patrouilleschip Castor.

Als een van de zestien kustwachtpartners, zet de marine permanent een van de twee patrouilleschepen in als ready duty ship. Dit schip controleert de vissers, doet aan preventie, kan men inzetten bij een olievervuiling en is bovendien een ideaal afschrikmiddel voor illegale acties in de Belgische economische zone.

Het Maritiem Informatiekruispunt (MIK) controleert vanop het land alle bewegingen van de scheepvaart voor de Belgische kust. Ook de grote efficiëntiewinst door de Belgisch-Nederlandse samenwerking trok de aandacht van de staatssecretaris.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.