Ons land toont Facebook dat er grenzen zijn

Posted on Posted in Oostende - De Stad aan Zee

Terzake 2015-02-19Uit de aanbevelingen van de Privacycommissie blijkt dat Facebook onze privacywetten ernstig met de voeten treedt. Staatssecretaris voor Privacy Bart Tommelein: ‘Ons land toont Facebook dat er grenzen zijn. Geen vrijheid zonder privacy. Indien nodig zal de privacycommissie gerechtelijke stappen ondernemen.’

‘We kunnen niet toelaten dat Facebook gebruikers, en zélfs niet-gebruikers, zonder hun toestemming volgt op andere websites. Social plug-ins (knoppen op websites waar je op klikt als je die info wil delen op social media) mogen geen onnodige gegevens doorsturen naar Facebook’, aldus Bart Tommelein.

Net als alle andere bedrijven, moet Facebook haar gebruikers ondubbelzinnige toestemming vragen om de informatie die ze verzamelt via cookies te mogen gebruiken. Zeker voor advertentiedoeleinden.

Het bewustzijn rond privacy groeit overal ter wereld. Woensdag stemde het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden in met een wet die een eind maakt aan spionagepraktijken van bijvoorbeeld de NSA. Steeds meer mensen stellen zich ook terecht vragen bij de opmars van mondiale bedrijven die het niet nauw nemen met de privacywetten.

Bart Tommelein: ‘Met deze aanbevelingen toont de Belgische privacycommissie, toont ons land, dat er grenzen zijn. Zonder privacy geen vrijheid. Ik hoop dan ook dat Facebook deze aanbevelingen ernstig neemt. Zo niet zal de privacycommissie gerechtelijke stappen ondernemen.’

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.