Z-Talk met Guy Polspoel

Posted on Posted in Viceminister-president en Vlaams minister 2016 - 2018

Schermafbeelding 2015-05-16 om 15.16.47Dit weekend was Staatssecretaris Bart Tommelein te gast in Z-talk op Kanaal Z. Over de strijd tegen de sociale fraude, de geregistreerde kassa voor de horeca, de inbreuken die Facebook pleegt en energie-opslag op de Noordzee. 

De privacywetten in ons land worden niet door Facebook gerespecteerd, hier moet verandering in komen. Het gebruik van cookies kan niet zomaar, Facebook moet net zoals andere bedrijven uitdrukkelijk toestemming vragen om de informatie die ze verzamelt te mogen gebruiken.

In de strijd tegen de sociale fraude moet het zwarte circuit verdwijnen, niet enkel in de horeca, ook de nieuwe businessmodellen zoals Uber moeten rekening houden met belastingen en ons sociaal zekerheidssysteem. Dit vraagt een herziening van het sociaal- en fiscaal zekerheidssysteem.

In België zijn we voor onze energie-bevoorraading afhankelijk van het buitenland en om de klimaatdoelstellingen te halen hebben we nood aan hernieuwbare energie. De problematiek van energie-opslag is actueel, de regering onderzoekt momenteel alle alternatieven. Hierover is nog geen uitsluitsel, een atol is één van de mogelijkheden.

Bekijk hier de volledige reportage

 

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.