Burgemeester Bart Tommelein test positief op Corona

Posted on Posted in Communicatie, Oostende - De Stad aan Zee

Bij een eerder gepland onderzoek in het ziekenhuis is bij Bart Tommelein een positieve coronatest vastgesteld. De Burgemeester vertoont geen ernstige symptomen maar blijft nu op doktersadvies in volledige isolatie thuis met zijn gezin.

Burgemeester Bart Tommelein moest gisteren naar het ziekenhuis voor een reeds lang gepland onderzoek. Na een bezoek aan cardioloog Pedro Brugada in januari, was immers beslist dat er een coronair onderzoek nodig was om eventuele vernauwingen of verstoppingen van de kransslagaders op te sporen. Uit de CT-scan bleek dat alles in orde is met het hart van de burgemeester, maar de dokters zagen wel enkele vlekjes op de longen. Daarop beslisten ze om hem te testen op het coronavirus.

Vanmiddag kreeg Bart Tommelein te horen dat die test positief was. Hij vertoont momenteel geen ernstige symptomen van het virus en voelt zich goed. Samen met zijn gezin moet hij nu tien dagen thuis in volledige isolatie blijven. De burgemeester blijft voorlopig wel gewoon verder werken, maar volledig van thuis uit en zonder fysiek contact met anderen.