Containerpark Oostende heropent onder strenge voorwaarden

Posted on Posted in Communicatie, Oostende - De Stad aan Zee

Ook in Oostende gaan de containerparken opnieuw open vanaf 7 april, maar dit gebeurt onder strenge voorwaarden.

Alle recyclageparken in Vlaanderen mogen op dinsdag 7 april weer de deuren openen, zo  besliste de Vlaamse Regering gisteren. Ook in Oostende openen de twee containerparken (in Zandvoorde en de Vuurtorenwijk) opnieuw vanaf volgende week, volgens hun gewone openingsuren. Dit betekent dat het containerpark in Zandvoorde op dinsdag 7 april opnieuw opent en het containerpark in de Vuurtorenwijk op woensdag 8 april, want dit park is sowieso niet open op dinsdag.Stad Oostende vraagt de mensen wel uitdrukkelijk om niet naar het containerpark te gaan, tenzij het echt niet anders kan. Wie zijn of haar bezoek nog even kan uitstellen, wordt gevraagd om dat te doen.

Om te mogen openen, zullen strenge voorwaarden gelden:

  • Zo worden er voorlopig maximum 5 bezoekers tegelijk op het park toegelaten.
  • De andere bezoekers moeten in de wagen wachten tot ze mogen binnenrijden.
  • Bezoekers moeten ook alleen komen.
  • De parkwachters kunnen omwille van de social distancing niet helpen met het inladen van de containers.
  • We vragen bezoekers op het park ook om te wachten op het signaal van de parkwachter om naar een bepaalde container te gaan. Het is namelijk niet de bedoeling dat er plots twee of drie bezoekers aan dezelfde container staan.
  • Elke dertig minuten worden de toegangscontrole en de trapleuningen aan de containers gereinigd.
  • Met asbest en kringloopgoederen kun je voorlopig niet terecht op het containerpark.

Deze afspraken zijn nodig om het containerpark te kunnen openhouden. Voor wie zich niet aan deze afspraken houdt, en de instructies van de parkwachters niet opvolgt geldt een nultolerantie. Stad Oostende heeft hierover ook goede afspraken gemaakt met de politie, die kordaat zal optreden indien nodig.

Door het beperkt aantal bezoekers dat tegelijk binnen kan zullen de containerparken  sowieso veel minder bezoekers kunnen ontvangen dan in normale omstandigheden. Stad Oostende herhaalt daarom nog eens de oproep om niet naar het containerpark te gaan, tenzij het echt niet anders kan. De veiligheid en volksgezondheid blijven het allerbelangrijkste.