Burgemeester Tommelein beantwoordt live uw vragen

Posted on Posted in Communicatie, Oostende - De Stad aan Zee

Burgemeester Bart Tommelein beantwoordt elke zaterdagochtend vragen van Oostendenaars tijdens een Facebook en Instagram livesessie. “Veel mensen zitten met vragen en weten niet waar ze terecht kunnen. We willen als stadsbestuur heel toegankelijk zijn, voortaan dus ook live via sociale media”, aldus de burgemeester.

De afgelopen twee weken kregen Oostendenaars de kans om rechtstreeks vragen te stellen aan hun burgemeester. De livesessies op Facebook en Instagram waren een succes. Bart Tommelein beantwoordde telkens zo’n 100 vragen. Tijdens de sessie volgden een 200-tal kijkers tegelijk en intussen haalde het filmpje meer dan 20.000 views. “Het toont aan dat de Oostendenaar met heel wat vragen zit en niet altijd weet waar hij terecht kan”, aldus Bart Tommelein.

Heel wat vragen gingen over de coronamaatregelen, in het bijzonder over hoe de zomer in Oostende geregeld wordt, over de mondmaskers, over de uitbreiding van de terrassen. Daarnaast ook meldingen over kapotte verlichting, plaatsen waar vuilnis wordt achtergelaten en mobiliteit. Er waren ook enkele vragen over het beeld van Leopold II in Oosende. In de toekomst organiseert de burgemeester op regelmatige basis een vragenuurtje via Facebook en Instagram.

“Voortaan zal ik steeds op zaterdagochtend paraat zijn en mijn best doen om elke vraag te beantwoorden. Vragen waar wat opzoekingswerk voor nodig is, beantwoorden we later via mail”, verduidelijkt burgemeester Bart Tommelein. “De Oostendenaars kunnen met meldingen natuurlijk ook steeds terecht op de website van de stad, via de knop ‘Meld iets’ op www.oostende.be.”

Wie nog met vragen zit, kan terecht op de Facebook en Instagram live op zaterdag 20 juni (om 9:30 uur) en zaterdag 27 juni. De exacte tijdstippen worden steeds bekendgemaakt op de sociale mediakanalen van de burgemeester, ook voor de sessies in de zomervakantie.