Oostende wordt wakker in een andere wereld want … Lizette heeft een lief

Posted on Posted in Economie, Economisch Huis, Oostende - De Stad aan Zee, Toerisme

Op 18 juni zal iedereen het weten: Lizette soup & specials, de unieke horecazaak gerund door personen met een beperking, heeft een lief!

Wie of wat is Lizette?

Lizette is een bijzondere soup & lunch bar waar personen met een beperking zowel de bediening als de keuken verzorgen, en dat steeds met de glimlach. Je kan er naast de klassiekers zoals tomatensoep met balletjes, de soep van de dag of een lekkere belegde boterham ook verrassende dagverse suggesties bestellen.

Deze unieke horecazaak opende ongeveer een jaar geleden haar deuren en werd meteen een succesverhaal. De klanten zijn lovend over de kwaliteit van het eten, het interieur en natuurlijk niet in het minst de vriendelijke bediening. Deze bijzondere medewerkers zijn dan ook apetrots op hun realisatie.

Lizette is een initiatief van VZW Duinhelm, een centrum dat instaat voor de begeleiding van – voornamelijk – personen met een verstandelijke beperking. Momenteel begeleiden zij een 400-tal cliënten.

Lucien

“Door het grote succes van Lizette groeide het idee om een nieuwe zaak te starten”, vertelt Saskia Verelst, directeur van VZW Duinhelm. “Het idee om een ander concept te ontwikkelen kreeg vorm, en voila, Lizette krijgt een lief genaamd ‘Lucien’.”

Lucien Salad & Teekewee wordt een saladbar waar je kant-en-klare slaatjes, wraps, gezonde drankjes en nog veel meer kan kopen. Verder kan je er ook à la minute je eigen slaatje samenstellen of je kan het op voorhand bestellen om later te komen afhalen. Ook ter plaatse eten behoort tot de mogelijkheden, het pand zal voorzien worden van een terras en een aantal zitplaatsen binnen in de zaak.

Net als in Lizette zullen bijzondere medewerkers instaan voor de bereiding en de bediening, in samenwerking met begeleiders.

Toeters en bellen!

“Omdat we na een jaar heel erg blij zijn met het resultaat van Lizette, zetten we de komst van Lucien, het lief van Lizette, graag extra in de verf”, verduidelijkt Saskia Verelst. “Het wordt een zaak om van te smullen, met de nadruk op gezonde voeding en ecologie.”

Schepen voor Ondernemen Charlotte Verkeyn verwelkomt ‘Lucien’ met open armen: “Het zijn unieke concepten zoals Lizette en Lucien die van Oostende een originele, ondernemende stad maken met een mix aan verschillende unieke horecazaken. Bovendien brengen beide zaken een prachtige boodschap over, wat het nog eens extra speciaal maakt. Ik ben helemaal fan, welkom Lucien!”

“Met Lucien krijgt Oostende opnieuw een zaak die inzet op talent en geloof in mensen”, aldus Hina Bhatti, schepen bevoegd voor Toegankelijkheid en Mensen met een Beperking. “En dat is er bij Duinhelm in overvloed. Waar lekker wordt gekookt en waar men vriendelijk bedient, is het bovendien gezond voor lichaam en voor geest. Dit uitzonderlijke initiatief verbindt mensen meer dan we kunnen vermoeden. Het leert ons samenleven en toont dat ‘anders zijn’ onze stad rijker maakt. Na de duistere coronadagen laat Lucien ons herademen. Oostende, stad met een hart voor iedereen, is trots op haar kinderen”, zegt schepen Hina Bhatti.

Ook burgemeester Bart Tommelein is enthousiast over de komst van ‘Lucien’: “Lizette en Lucien bieden een mooi recept: kwaliteit en vriendelijkheid, met een bijzondere bediening! Dit zijn horecazaken waar je spontaan blij van wordt. We hebben er opnieuw een hotspot bij in het hart van onze stad.”