Centrumstranden Oostende vandaag zo goed als volzet

Posted on Posted in Oostende - De Stad aan Zee, Toerisme

Het wordt een drukke dag vandaag in Oostende. De drie stranden in het centrum van de stad waarvoor je je op voorhand moet aanmelden, zijn zo goed als volzet. Stad Oostende roept mensen op hun bezoek goed te plannen en meteen naar de andere, minder drukke stranden te komen, waar zeker plaats genoeg is. Alle info is terug te vinden op de website van Toerisme Oostende: www.visitoostende.be.

Dit weekend belooft het druk te worden in Oostende. De vooruitzichten op zeer zonnig weer zorgen ervoor dat heel wat mensen verkoeling zoeken aan het strand en in zee. Intussen hebben de bezoekers de weg gevonden naar het aanmeldingssysteem. Vandaag 31 juli hebben reeds meer dan 13.000 mensen aangegeven naar de drie drukste stranden af te reizen. De capaciteit op de strandzones Groeistrand en Groot Strand in het centrum is daarmee ingenomen voor vandaag.

“De drie drukste stranden in het centrum zijn vandaag zo goed als volzet. We hebben natuurlijk nog andere stranden in Oostende waarvoor er geen aanmelding nodig is en waar het veel minder druk is. De strandparkings staan duidelijk aangeduid, al vanop de autostrade. Bezoekers kijken best vóór ze afreizen naar welk strand ze willen komen” zegt burgemeester Bart Tommelein. “Ons zomerteam staat paraat om mensen te begeleiden. We roepen iedereen op om de anderhalve meter-regel goed te respecteren en een mondmasker te dragen als ze zich verplaatsen. Zo houden we het voor iedereen veilig.”

Goed gepland naar het strand

Mensen die vandaag alsnog willen afreizen en op een strand in het centrum willen zonnebaden, kunnen nog steeds een aanmelding maken op het Klein Strand. Deze zone is wel onbewaakt en er mag dus niet gezwommen worden. Wie wil zwemmen kiest best voor de minder drukke stranden buiten het centrum van Oostende. Zo heb je nog twee bewaakte zones op Oosteroever, waar het traditioneel rustiger is, of kun je terecht in Mariakerke, dat zeer familievriendelijk is. Daarnaast heb je ook nog Raversijde, waar de uitgestrekte stranden zeker voldoende mogelijkheden bieden om te zonnebaden.

Door de verwachte drukte vandaag is het ook aangewezen om gebruik de maken van de strandparkings om de wagen te parkeren. Deze zijn gelegen op wandelafstand van het strand en je betaalt er slechts 3 euro voor een hele dag. Een overzicht van deze parkings is terug te vinden op www.visitoostende.be/goedgepland.

Voor de komende dagen is er wel nog capaciteit mogelijk op de verschillende stranden met het aanmeldingssysteem. Zo zijn er morgen zaterdag al 6.000 aanmeldingen en op zondag gaven al 2.500 mensen aan naar het Oostendse strand af te reizen. Aanmelden voor dit weekend is dus nog steeds mogelijk via visitoostende.be/strand of via het gratis nummer 0800 62 167. Deze aanmelding garandeert je een plekje op de stranden in het centrum bij aankomst voor 14.00 uur. Hou er zeker rekening mee dat het dragen van een mondmasker verplicht is binnen de bebouwde kom van Oostende.