Corona en het strand: honden de hele paasvakantie welkom, enkel opbouw strandcabines toegelaten

Posted on Posted in Communicatie, Oostende - De Stad aan Zee

Stad Oostende besliste dat Oostendse wandelaars tot en met 19 april hun hond mogen meenemen op het strand. Ook de strandcabines mogen opgezet worden, maar enkel als dit kan gebeuren conform alle maatregelen.

Zeker tot en met 19 april blijft het mogelijk om met de hond te wandelen op alle stranden in Oostende. Baasjes mogen hun hond in Oostende sowieso overal meenemen op het strand tussen 1 oktober en met 31 maart.  Normaal veranderen die regels vanaf 1 april: dan zijn honden enkel nog welkom op het strand vóór 10.00 uur en na 18.30 uur. Maar door het verlengen van de nationale maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus, mogen Oostendenaars nu dus ook tijdens de paasvakantie onbeperkt met de hond op het strand wandelen.

Belangrijk is wel dat iedereen alle voorzorgsmaatregelen blijft navolgen: wandelen of lopen kan enkel met leden van het gezin of maximum met één andere persoon. De regels van social distancing – anderhalve meter afstand – zijn nog steeds van kracht. Samenscholingen blijven verboden en niemand mag blijven rondhangen op het strand. Het is uiteraard ook niet de bedoeling dat mensen van buiten Oostende naar het strand komen om te wandelen met de hond. Het blijft verboden om de wagen te gebruiken voor niet-essentiële verplaatsingen. Wandelen, joggen of fietsen kan enkel in de onmiddellijke omgeving van de eigen woning.

Strandcabines

Stad Oostende besliste ook dat de opbouw van de strandcabines en de tijdelijke infrastructuur voor evenementen op het strand van start mag gaan. De stad zal alle particulieren en/of ondernemingen met een vergunning voor een standplaats of  evenementeninfrastructuur hierover contacteren. Bedrijven kunnen vanaf nu beginnen met de opbouw, particulieren die zelf hun cabine opbouwen, pas bij het begin van de paasvakantie, dus vanaf zaterdag 4 april.

Ook hier benadrukt Stad Oostende dat de opbouw van de cabines en de andere strandinfrastructuur, volledig conform alle maatregelen moet gebeuren. Het gaat enkel om de opbouw: het is niet toegelaten om daarna de strandcabine al te gebruiken of om op het strand te blijven zitten.

De strandinfrastructuur voor evenementen zal ook pas kunnen open gaan, wanneer de tijdelijke sluiting van de horeca en het verbod op evenementen terug wordt ingetrokken. Het opbouwen van een strandcabine is geen reden voor tweedeverblijvers om naar Oostende te komen, dit valt niet onder de essentiële verplaatsingen. Enkel Oostendenaars die in de buurt wonen, kunnen zelf hun cabine opzetten, voor de anderen is het nog even afwachten of van op afstand afspraken maken met de twee firma’s die dergelijke cabines plaatsen: Strandverhuur Vandevelde (https://www.strandoostende.be/) of Blanckaert – de Zeehut (http://www.dezeehut.be/).