De stembus is open!

Posted on Posted in Kandidaat voorzitter, Open Vld

❗️ Gisteren werden de interne verkiezingen gestaakt na de ontdekking van een technische fout in het online stemsysteem. Deze fout werd uit het stemsysteem gehaald en intussen is het gehele systeem volledig gecontroleerd en geverifieerd, mede door externe ICT-experts. Vanmorgen hebben de gerechtsdeurwaarder, het Kiescomité van de partij en de getuigen van de kandidaat-voorzitters het licht op groen gezet om de stemming opnieuw te openen. Vandaag vanaf 13u kunnen alle stemgerechtigde leden hun stem online en telefonisch uitbrengen.

Als stemgerechtigd lid kan je samen met 54.161 anderen je stem uitbrengen voor één van de vier kandidaten voor het voorzitterschap en maximaal twintig kandidaten voor het partijbestuur. Nog niet zeker van je keuze? Bekijk dan hier alle kandidaten!

Om je stem uit te brengen hebt je jouw nieuwe oproepingsbrief nodig die je enkele weken geleden per post ontving. Daarop vind je jouw lidnummer en persoonlijke code terug om in te loggen op de stemsite. Enkel leden aangesloten voor 1-1-2020 zijn stemgerechtigd. Heb je geen brief ontvangen of ben je hem kwijt? Bel dan tijdens de kantooruren naar de gerechtsdeurwaarder op 03/218 28 06.

De stemming loopt van maandag 18 mei 10u tot en met vrijdag 22 mei 12u. Het partijbestuur wordt in één ronde verkozen. Wanneer geen van de kandidaat-voorzitters 50%+1 stem behaalt in de eerste ronde, volgt er een tweede ronde tussen de twee kandidaten met het meeste stemmen van maandag 25 mei tot vrijdag 29 mei.

Leden die geen toegang tot het internet hebben, kunnen hun stem telefonisch uitbrengen tijdens de kantooruren via 0800/18 888.