Oostende - De Stad aan Zee

De winnaars van de kerstversieringswedstrijd Oostende Fonkelt zijn bekend

De 172 deelnemers van de kerstversieringswedstrijd Oostende Fonkelt lieten de stad schitteren als nooit tevoren. Meer dan 3.000 Oostendenaars gingen op zoek naar de origineelste kerstversiering in hun wijk en stemden voor hun favorieten. 27 deelnemers over de hele stad vallen in de prijzen.

De eerste editie van Oostende Fonkelt, de wedstrijd voor de mooiste kerstversiering in de Stad aan Zee, liep van 10 december tot 2 januari. De 172 deelnemers van Oostende Fonkelt versierden hun voortuin, balkon, gevel, deur, ramen, etalage of zelfs (woon)boot zo origineel mogelijk om voor extra kerstsfeer te zorgen in de stad.

Met succes, want veel inwoners en bezoekers konden zo meegenieten van de extra verlichting. Meer dan 3.000 Oostendenaars stemden ook voor hun favoriete kerstversiering via de website van Stad Oostende en in de ontmoetingscentra. Ook een jury ging op pad en gaf punten op de meest stijlvolle en originele kerstversiering.

Succesvolle eerste editie

Burgemeester Bart Tommelein kijkt tevreden terug op de wedstrijd: “Met 172 deelnemers en meer dan 3.000 Oostendenaars die gestemd hebben, was de eerste editie van ‘Oostende Fonkelt’ een groot succes. Proficiat aan de winnaars! We kijken al uit naar de volgende editie voor nóg meer kerstsfeer in onze Stad aan Zee.”

Op basis van de stemmen van het publiek en van de jury (die elk voor de helft meetelden) werd in elk van de acht Oostendse wijken en in een aparte categorie voor ondernemers drie winnaars gekozen. Het overzicht van alle 27 winnaars is te bekijken op www.oostende.be/oostendefonkelt-winnaars

Extra beleving bij lokale handelaars

“Ook 58 Oostendse ondernemers hebben hun best gedaan om onze stad mee te laten fonkelen, wat ook voor extra beleving bij lokale handelaars en ondernemingen zorgde in de voorbije kerstperiode. Ik wil hen dan ook bedanken voor hun medewerking bij de dikwijls originele en stijlvolle versiering van hun zaken. Ze hielpen mee om Oostende onder te dompelen in een aangename kerstsfeer. Na de vele positieve reacties zeker een initiatief dat voor herhaling vatbaar is”, besluit Schepen Charlotte Verkeyn.