Deschildre Streekproducten biedt 150 erkende producten aan

Posted on Posted in Economisch Huis, Oostende - De Stad aan Zee

Op de site van de vismijn richtte Karel Deschildre 2,5 jaar geleden Deschildre Streekproducten op, een winkel waar sinds vandaag alle aangeboden producten erkend zijn als officieel streekproduct door de West-Vlaamse of Vlaamse instanties.

Zelf bereidt Deschildre huisgemaakte charcuterie waarvan 11 producten al erkend waren door de organisatie 100% West-Vlaams en 4 door Vlaanderen. Recentelijk kwamen er 14 nieuwe erkenningen bij van 100% West-Vlaams, dat maakt dat vanaf vandaag elk product uit de vleeswarentoonbank officieel erkend is.

Naast de charcuterie biedt Deschildre ook andere streekproducten aan zoals Vlaamse wijnen en bieren, koffie, snoepgoed en koekjes, mattetaarten, likeur, enzovoort. Alle streekproducten vind je terug onder één dak en dat is een uniek gegeven in Vlaanderen. Om de echte fijnproever een totaalpakket aan te bieden, worden er ook rondleidingen en workshops georganiseerd in de winkel. Op die manier wil Deschildre Streekproducten zich onderscheiden en het verschil aantonen tussen authentieke, ambachtelijke productie en industriële producten.

Zaakvoerder Karel geeft een woordje uitleg: “Na 2,5 jaar zijn we trots op wat we bereikt hebben en kijken we met veel vertrouwen naar de toekomst. Het doel is om ons culinair erfgoed nog kenbaarder te maken in samenwerking met de locale horeca. We moeten fier zijn op wat we hier in Vlaanderen en specifiek in West-Vlaanderen produceren. We willen graag ons Vlaams culinair erfgoed delen met zowel de locals als met de vele toeristen uit binnen- en buitenland.”

Schepen voor ondernemen Charlotte Verkeyn: “Het is een mooi concept wanneer een Oostendse handelaar samenwerkt met andere lokale ondernemers en nog meer als we zo de West-Vlaamse en Vlaamse streekproducten in de kijker kunnen zetten.”

Ook burgemeester Bart Tommelein is lovend: “Ik ben trots dat we een streekproductenwinkel vol erkende producten mogen huisvesten in Oostende. Dit is uniek in Vlaanderen! Een bezoekje meer dan waard.”