Digitale ondersteuning in de kijker tijdens Dag van de Digibank

Posted on Posted in Digitalisering & ICT, Oostende - De Stad aan Zee

Tijdens de Dag van de Digibank, op zaterdag 3 juni 2023, zetten Stad Oostende en Perspectief het lokale aanbod van digitale ondersteuning in de kijker. Die dag vinden er in Oostende verschillende activiteiten plaats.

De Vlaamse overheid lanceert op zaterdag 3 juni 2023 ‘Dag van de Digibank’. Reden genoeg voor Stad Oostende om zo mee het lokale aanbod van digitale ondersteuning in de kijker te zetten.

Dag van de Digibank

In Oostende organiseert Perspectief een activiteit in de Clarahoeve. Tussen 9.00 en 16.00 uur kan je er doorlopend terecht voor hulp bij je digitale vragen, informatie over een uitleenlaptop of -tablet en over het volgen van opleidingen digitale (basis)vaardigheden. Tussen 12.00 en 15.00 uur kan je een pakje friet en een drankje krijgen (zolang de voorraad strekt). Ook kinderen kunnen plezier maken op het springkasteel. In de namiddag vinden er verschillende workshops plaats rond Itsme, phishing en het opmaken van een cv.

Daarnaast kan je tussen 10.00 en 16.00 uur terecht in de Bibliotheek voor info over het aanbod van digitale ondersteuning in Oostende. In de voormiddag is er een workshop rond phishing en de gevaren van het internet.

Meer informatie over de activiteiten tijdens de Dag van de Digibank vind je op UiT in Oostende.

Digitale Inclusie Charter

In het kader van e-inclusie engageerde Stad Oostende zich onlangs voor het Digitale Inclusie Charter, een initiatief van DigitAll. Het charter daagt gemeenten en steden uit om actie te ondernemen om zoveel mogelijk mensen mee te krijgen in het digitale verhaal. Met de projecten Digibanken, de City Deal e-inclusion by design en verschillende andere acties zet Stad Oostende al sterk in op e-inclusie.

DigitAll is een coalitie van bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheidsinstanties die samen werken aan meer digitale inclusie in België. DigitAll wil mensen en organisaties verbinden die zich willen engageren om een structurele verandering teweeg te brengen. Op die manier wil de organisatie de digitale kloof dichten.

Digitale ondersteuning

Digitale toepassingen zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Daarom levert de Stad samen met heel wat partners in Oostende inspanningen om alle inwoners te helpen om de aansluiting met de digitale trein niet te missen.

De Dag van de Digibank is een ideaal moment om het aanbod van digitale ondersteuning meer bekend maken. Het project Digibanken met zijn Digipunten, maar ook de digitale instuif in de Bibliotheek en de Digidokters in de Ontmoetingscentra zijn een belangrijke pijler in het stedelijke e-inclusiebeleid. Burgers kunnen er terecht met hun digitale hulpvragen. De nood blijkt uit het succes van al deze punten die drukbezocht worden. Je vindt alle info over de digitale ondersteuningsinitiatieven van de Stad op www.oostende.be/digitaal. Bovendien krijg je er ook het aanbod van alle partners in dit verhaal te zien.