Blauwalgen aangetroffen in het meer bij sportpark De Schorre: recreatieve activiteiten tijdelijk verboden

Posted on Posted in Oostende - De Stad aan Zee

Er zijn blauwalgen aangetroffen in het meer bij sportpark De Schorre. Recreatieve activiteiten zijn er daarom tijdelijk verboden. Ook honden mogen niet in het water gaan of van het water drinken om gezondheidsrisico’s te vermijden.

Door de weersomstandigheden zijn de waterlopen momenteel optimaal voor blauwalgenbloei. Er werden blauwalgen aangetroffen in het meer aan sportpark De Schorre, tussen de Schorrestraat en de Schorredijkstraat. 

Recreatieverbod

Recreatieve activiteiten zijn tijdelijk verboden op dit meer. Hondenbaasjes letten best goed op hun dier: laat ze niet in het water gaan of van het water drinken. Blootstelling aan blauwalg (cyanobacteriën) door opname via de mond, huid of inademen houdt gezondheidsrisico’s in zoals diarree en braken, irritatie van de ogen, oren en huid en hoofdpijn, luchtwegklachten, allergische reacties en astma.

Blauwalgen

De bevoegde instanties volgen de situatie op de voet. Meer informatie over blauwalgen vind je op de website van de Vlaamse Milieumaatschappij: www.vmm.be/water/kwaliteit-waterlopen/blauwalgen .