Save the date: dit najaar derde Garnaalkrokettenfestival in Oostende

Posted on Posted in Oostende - De Stad aan Zee, Toerisme

Na een geslaagde eerste en tweede editie vindt dit jaar in Oostende de derde editie van het Garnaalkrokettenfestival plaats. Tijdens het weekend van 14 en 15 oktober geniet je in de ACEG Wellington Hippodroom opnieuw van heerlijke ambachtelijke garnaalkroketten. Meer zelfs, dat weekend wordt de ultieme garnaalkroket verkozen en jij kan jouw stem uitbrengen op je favoriet. Ook zin om mee te genieten? Koop dan je ticket voor 7 euro. De ticketverkoop start op 8 juni. Snel zijn is de boodschap.

Vorig jaar vlogen de tickets de deur uit en was het garnaalkrokettenfestival razendsnel uitverkocht. Met z’n grijze garnalen uit de Noordzee, profileert Oostende zich als hoofdstad van de garnaalkroket. Of we ze nu eten uit het vuistje of uit een sappig tomaatje, het smaakt allemaal. Maar niets daarvan tipt toch aan een smeuïge ambachtelijk gemaakte garnaalkroket? Verse garnalen in een krokant korstje, besprenkeld met citroensap, afgewerkt met gefrituurde peterselie, klinkt dat niet als hemel op aarde? Op 14 en 15 oktober, tijdens de culinaire tweedaagse in de ACEG Wellington Hippodroom, wordt alles werkelijkheid en staat genieten centraal.

“Het Garnaalkrokettenfestival is een prachtige gelegenheid om de culinaire trots van onze stad te vieren. We zijn verheugd om bezoekers vanuit het hele land te verwelkomen en hen te laten kennismaken met de onweerstaanbare smaak van onze ambachtelijk bereide garnaalkroketten. Dit festival is een absolute must voor iedereen die van garnaalkroketten houdt.”, zegt burgemeester Bart Tommelein.

Vorig jaar trokken weer heel wat festivalgangers naar de Wellington Hippodroom om te stemmen op hun favoriete kroket. Een vakjury riep toen de garnaalkroket van restaurant Brassi Grand Café uit als winnaar. Bij het publiek kwam North als winnaar uit de bus. Ben je ook benieuwd naar de winnaar van dit jaar en naar al die verschillende garnaalkroketten? Wil je deze culinaire ervaring niet missen? Hou dan alvast 14 en 15 oktober vrij in je agenda en zorg dat je erbij bent! Mensen die de start van de ticketverkoop niet willen missen kunnen zich registreren via visitoostende.be/nl/garnaalkrokettenfestival-2023. Bockie de Repper heeft zijn aanwezigheid alvast bevestigd.

Orde van de Garnaalkroket

Ook dit jaar staat er op vrijdag 13 oktober een VIP avond op de planning. Dit evenement staat helemaal in het teken van de Orde van de Garnaalkroket. Na Martin Heylen, Guinevere Claeys, Herr Seele en burgemeester Bart Tommelein zullen dit jaar nieuwe leden toetreden tot de Orde van de Garnaalkroket. Tickets voor deze avond zullen ook te koop aangeboden worden, inclusief de mogelijkheid om van alle garnaalkroketten te proeven.

Mensen die de start van de ticketverkoop niet willen missen kunnen zich registreren via visitoostende.be/nl/garnaalkrokettenfestival-2023.