Doorgroeihuis verhuist tijdelijk naar andere locatie

Posted on Posted in Communicatie, Oostende - De Stad aan Zee

Om ook tijdens de coronacrisis de meest kwetsbare doelgroepen te beschermen, neemt Stad Oostende bijkomende maatregelen. Zo verhuist het Doorgroeihuis tijdelijk naar een andere locatie. Op die manier blijft de dienstverlening gegarandeerd, volgens de meest recente veiligheidsnormen.

De stad beschikt over een Doorgroeihuis voor dak- en thuislozen in de wijk Westerkwartier. Alleen kan het pand dat daarvoor gebruikt wordt, momenteel niet meer de nodig veiligheid garanderen, noch voor de mensen die er opgevangen worden, noch voor de medewerkers.

Om een antwoord te kunnen bieden aan de richtlijnen en de werking van de daklozenopvang ‘coronaproof’ te maken, verhuist het doorgroeihuis tijdelijk naar een nieuwe locatie aan de Torhoutsesteenweg. De nieuwe locatie voldoet aan alle laatste hygiënische voorschriften: er zijn aparte ruimten en kamers voorzien en de ontbijt- en eetmomenten kunnen gescheiden georganiseerd worden. In plaats van 10 zijn er nu 24 bedden beschikbaar in aparte kamers. Indien dat nog is, zijn er ook aparte bedden beschikbaar voor zieke dak- of thuislozen die in quarantaine zouden moeten, zonder risico van de andere bezoekers.

Aanmelden voor het Doorgroeihuis kan zoals vroeger nog altijd via 0800 35140.

Alle info en updates vind je op www.oostende.be/corona