Update Corona-maatregelen in Stad Oostende

Posted on Posted in Communicatie, Oostende - De Stad aan Zee

Stad Oostende blijft alles in het werk zetten om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zo moeten campings, vakantiehuisjes en AirBNB’s tijdelijk sluiten. Ook Domein Raversyde gaat dicht. Bezoek aan familie of een tweede verblijf in Oostende kan niet meer.

Woensdagavond kondigde de Veiligheidsraad strengere maatregelen aan in de strijd tegen het coronavirus. Die algemene maatregelen zijn intussen omgezet in een aantal specifieke regels die voor Oostende van belang zijn.

Zo kunnen hotels (met uitzondering van hun restaurant) open blijven, maar moeten alle andere vormen van logementen nu ook verplicht sluiten tot en met 5 april. Het gaat om campings, vakantiehuizen, bed & breakfasts en vakantieparken. Ook particulieren mogen niet langer (een deel van hun) woning verhuren, via websites als AirBnB. Er is een uitzondering voor permanente bewoners van dit soort verblijven zoals bijvoorbeeld campings.

Contact met het eigen gezin vormt geen probleem, maar daarnaast moeten mensen alle contact vermijden. Bezoek brengen aan ouders, familie of vrienden aan de kust is dus verboden. Stad Oostende raadt iedereen aan om via telefoon, sociale media of videochat in contact te blijven met familie, zeker met ouderen of alleenstaanden. Verder benadrukt Oostende dat het jammer genoeg ook voor tweedeverblijvers niet toegelaten is om naar hun verblijf Oostende te komen, zolang de huidige maatregelen van kracht zijn.

Vandaag besliste de Provincie West-Vlaanderen om het provinciedomein Raversyde in Oostende volledig te sluiten, net zoals alle andere provinciedomeinen. De parking en de hoofdingang van het domein worden afgesloten en er zullen affiches en borden hangen die bezoekers wijzen op het toegangsverbod. Domein Raversyde blijft zeker dicht tot en met zondag 5 april. Er zal dus niet meer kunnen gewandeld worden in het Natuurpark Raversyde. Eerder besliste de Provincie al om het bezoekerscentrum op het domein te sluiten voor het publiek, net als openluchtmusea Atlantikwall Raversyde en Anno 1465, dit tot en met 19 april.

Tot slot wil Stad Oostende nog benadrukken dat nachtwinkels worden beschouwd als voedingswinkels. Zij dus vallen automatisch onder de regel dat ze van 7 tot 22u mogen open zijn. Nachtwinkels moeten verder alle regels volgen die gelden voor andere voedingswinkels.