Bouw golfslagtank Greenbridge

Extra ondersteuning voor de uitbating van de golfslagtank in Oostende

Posted on Posted in Oostende

De UGent ontvangt een ondersteuning van 2 miljoen euro voor de exploitatie van de golfslagtank op de GreenBridge site in Oostende voor de periode 2018-2022. Dat heeft de Vlaamse regering vandaag beslist op voorstel van Philippe Muyters, Vlaams minister van Innovatie. ‘De Vlaamse overheid ondersteunde dit project reeds met 3 miljoen euro voor de bouw, vandaag krijgen ze ook ondersteuning voor de uitbating’, aldus Bart Tommelein.

In 2014 besliste de Vlaamse Regering reeds om een subsidie van 3 miljoen euro toe te kennen voor de bouw van een golfslagtank. De golfslagtank is belangrijk voor alle Vlaamse havens en bedrijven die er actief zijn. Vanaf het najaar van 2018 staan de UGent, KU Leuven en het Waterbouwkundig Laboratorium in voor de uitbating. Ze krijgen hiervoor een ondersteuning van 2 miljoen euro gespreid over de periode 2018-2022.

De bouw van de golfslagtank is een belangrijk gegeven voor Oostende, Viceminister-president en Oostendenaar Bart Tommelein is tevreden met de extra ondersteuning voor de exploitatie: ‘In Oostende zullen we de invloed van golven, stroming en getijden op constructies zoals windturbines kunnen onderzoeken. Oostende wordt de kennishub op het vlak van marien onderzoek en dat is een goede zaak voor onze lokale economie.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.