Extra parkeercapaciteit voor fietsers aan Stadhuis

Posted on Posted in Bestuur, Communicatie, Interne Communicatie, Mobiliteit, Oostende - De Stad aan Zee, Openbaar Domein, Personeel, Stadsvernieuwing
Omdat meer en meer stadspersoneel met de (elektrische) fiets naar het werk komt, breidt de Stad de fietsparking uit. Daarvoor halveert de Stad de autoparkeerplaatsen van het Bestuur op de parking van het Stadhuis. De nieuwe fietsparking is beschikbaar vanaf 11 maart.

Steeds meer stadspersoneel komt met de (elektrische) fiets, bakfiets of speedpedelec naar het werk. Omdat er steeds vaker van en naar het werk gefietst wordt, is er in het Stadhuis een capaciteitsprobleem ontstaan. Daarom creëert de Stad nu extra ruimte voor fietsen.

Stad halveert eigen autoparkeerplaatsen

De Stad besliste om de parkeerplaatsen voor het Bestuur te halveren zodat er meer parkeerruimte voor fietsers is en het aantal autoparkeerplaatsen voor personeel behouden kan blijven. De fietsnietjes komen naast de oplaadzone met parkeerplaatsen voor elektrische wagens en naast de parkeerplaatsen voor Lokale Politie Oostende. Dat zijn de plaatsen het dichtst bij het Stadhuis. En er verdwijnen dus geen autoparkeerplaatsen voor het personeel.

42 extra plaatsen voor (bak)fietsen

In totaal komen er 21 fietsnietjes, goed om 42 fietsen te stallen. Er is voldoende ruimte tussen de nietjes zodat ook bijvoorbeeld bakfietsen geplaatst kunnen worden.

Beschikbaar vanaf 11 maart

Intussen gingen de voorbereidende werken van start op de parking aan het Stadhuis. Het Stadspersoneel kan de nieuwe extra fietsenstalling gebruiken vanaf 11 maart. Verder wordt nog bekeken of er bijkomende fietscapaciteit gecreëerd kan worden in de inpandige (ondergrondse) fietsenstalling.