Meer dan 80 gezinsactiviteiten op strand deze zomer in Mariakerke

Posted on Posted in Oostende - De Stad aan Zee, Toerisme

Toerisme Oostende vzw pakt deze zomer opnieuw uit met brede waaier aan activiteiten in Mariakerke

Ook deze zomervakantie is Mariakerke de meest familievriendelijke badplaats van de Kust, want Toerisme Oostende vzw pakt uit met een indrukwekkend programma. Er worden activiteiten georganiseerd zoals verteltheaters, workshops strandbloemen maken, strandjutten en sessies yoga en pilates. Bovendien kan je in het familietheater op het strand genieten van heel wat voorstellingen, waaronder drie voorstellingen van Theater aan Zee. Een zomers doe-boek van Dieter Coppens, met als thema de zee, vormt dan weer de inspiratie voor een zomerzoektocht.

Oostende zet al enkele jaren sterk in op het aanbod in Mariakerke. Door jaar na jaar initiatieven toe te voegen, maakt de stad zijn naam als meest familievriendelijke badplaats van de kust waar. Dit jaar pakt Toerisme Oostende vzw uit met een samenwerking met Stratier, de uitgeverij van Dieter Coppens, door samen een zomerzoektocht te ontwerpen met als thema de zee. Verder zijn er ook adembenemende theatervoorstellingen, een samenwerking met Theater aan Zee, verschillende workshops voor gezinnen en zelfs pilates en yoga-sessies op het strand, waar ook de kleinsten kunnen aan deelnemen.

“Met het brede scala aan activiteiten bieden we gezinnen die Oostende willen verkennen een unieke ervaring. Vorig jaar hebben 1400 gezinnen deelgenomen aan de workshops, dit jaar bieden we nog meer activiteiten aan om iedereen de kans te geven om met het gezin te genieten van het zomerse programma in Mariakerke.”, aldus burgemeester Bart Tommelein.

Amfitheater & Theater aan Zee

In het amfitheater op het strand kunnen gezinnen op woensdag en zaterdag genieten van negen verschillende gratis theatervoorstellingen die gaan van goochelshows tot muziek- of circusacts. In juli programmeert ook Theater aan Zee drie verschillende voorstellingen op het strand in het amfitheater.

Op avontuur aan de kust

Dieter Coppens, bekend van TV-reeksen zoals Down The Road en Restaurant Misverstand, creëerde met zijn Uitgeverij Stratier een zomers doeboek voor alle gezinnen met kinderen die de komende maanden in Oostende vertoeven. Het boek ‘Op avontuur aan de kust’ bevat tal van leuke spelletjes en heeft als doel om kinderen en hun ouders te stimuleren om oog te hebben voor de prachtige Oostendse natuur. Bovendien kan je deze zomer in Oostende-Mariakerke ook een zomerzoektocht – gebaseerd op dit boek – ontdekken. Van morsecode over hersenkrakende raadsels en verschillen zoeken tot een lollig labyrint en nog véél meer.

“Ik wil spelenderwijs leuke weetjes en boeiende informatie over Oostende en de zee meegeven aan kinderen. En de weetjes, die vind ik zelf ook heel interessant.” zegt Dieter Coppens. “Wat ik bijvoorbeeld zelf ook nog niet wist, is dat onze Kusttramlijn de langste ter wereld is! Hoe zot is dat? Met Stratier willen we ook steeds een verbinding maken tussen alle leden van het gezin. Er staan dus ook heel wat weetjes in waarmee kinderen hun ouders kunnen verbluffen.”

Voor gezinnen die graag samen in een ‘Cluedo’-stijl een raadsel oplossen, is er daarnaast ook de zoektocht ‘Het Mariakerkemysterie’. Hier ga je als gezin op zoek naar de dader van een kunstdiefstal. Deze zoektochten zijn een absolute aanrader voor gezinnen die samen op stap willen.

Workshops

In samenwerking met Horizon Educatief vzw worden heel wat workshops georganiseerd, die je kan volgen met het hele gezin. Iedere woensdagochtend kan je in Beachbar Marie-K leren hoe je mooie strandbloemen maakt. Zijn jullie altijd benieuwd naar het verhaal achter al de schatten die aanspoelen op het strand? Dan is de workshop strandjutten echt iets voor jou! Vertrekpunt hiervoor is Vayamundo. Verder is er voor zij die nog meer willen te weten komen over de zee, een actief verteltheater waarin je meer te weten komt over de getijden en de navigatie op zee.

Alle workshops zijn gratis, maar de plaatsen zijn beperkt dus inschrijven op voorhand is verplicht. Dat kan online, bij Toerisme Oostende of in het infopunt in Mariakerke.

Ouder/kind-pilates & yoga op het strand

De zondag om 10 uur kunnen kinderen samen met een ouder gratis deelnemen aan een sessie yoga of pilates op het strand van Mariakerke, de sessies worden gegeven door Floor de Vliege van Pilates aan zee en Vicky Gheneyn van Trust the Yoga. Per twee kunnen kinderen vanaf 4 jaar en hun (groot)ouders elkaar op een andere manier leren kennen en zich met elkaar verbinden door middel van relaxatieopdrachten, ademhalingsspelletjes en mindfulness. Ervaring is niet nodig, je moet enkel een grote handdoek meebrengen en je inschrijven.

Surfsessies

Voor de jongeren die houden van nog meer actie is er een toffe initiatie golfsurfen mogelijk. Deze zomer kan je immers elke zaterdag, om 13.00 of 15.30 uur, voor slechts 8 euro je eerste stappen zetten in de surfwereld. Zon, zomer en zee! De activiteit is toegankelijk voor jongeren tussen de 10 en 16 jaar. Inschrijven is nodig want de plaatsjes zijn beperkt.

Communicatie

De hele zomervakantie vind je op het Strandplein in Mariakerke ook opnieuw een toeristisch infopunt. Op die manier kunnen we de bezoekers van Mariakerke snel van info of drukwerk voorzien. Het aanbod van de zomer in Mariakerke komt uiteraard aan bod in zowel het zomermagazine als het zomerplan van Toerisme Oostende. Verder wordt hier ook online op ingezet op de website en social media en ook flyers en placemats zullen ervoor zorgen dat gezinnen kennis kunnen maken met de troeven van Mariakerke.