Trouwen in Oostende kan nu op zeilschip Mercator!

Posted on Posted in Burgerzaken, Oostende - De Stad aan Zee
Na de openluchtlocaties van het terras van de Venetiaanse Gaanderijen en de kiosk in het Leopoldpark is het nu ook mogelijk om een huwelijksplechtigheid te organiseren op zeilschip Mercator.

Sinds eind 2022 moeten steden en gemeenten – door een wijziging in het burgerlijk wetboek – niet langer het exclusief gebruiksrecht van een locatie hebben om een huwelijksplechtigheid te kunnen organiseren. Het is voortaan ook mogelijk om een huwelijksplechtigheid te organiseren op openbare plaatsen. Deze openbare plaatsen moeten een neutraal karakter hebben, op het grondgebied van de stad liggen en goedgekeurd worden door de Gemeenteraad.

Momenteel is het al mogelijk om te huwen op het terras van de Venetiaanse Gaanderijen en op de kiosk van het Leopoldpark. Stad Oostende voegt daar nu ook zeilschip Mercator als locatie aan toe.

Huwelijken zullen in de periode van mei tot en met september éénmaal per maand mogelijk zijn op de Mercator, enkel op vrijdag van 15.30 tot 17.30 uur. ​ Op die vrijdag blijft het ook mogelijk om in het Stadhuis te huwen van 14.00 tot 15.00 uur. Het prijskaartje voor een huwelijk op de Mercator bedraagt 350 euro.

Het koppel zal na de plechtigheid ook een receptie – volgens beschikbaarheid – kunnen boeken rechtstreeks via beheerder Toerisme Oostende vzw.

Stad Oostende legde de volgende data vast waarop het mogelijk is om de Mercator te huwen in 2023: 14 juli, 11 augustus en 8 september.