Fototentoonstelling stedenband in beeld

Posted on Posted in Internationale Samenwerking, Oostende - De Stad aan Zee

Stad Oostende lanceerde een oproep om foto’s in te sturen met betrekking tot de stedenband tussen Oostende en Banjul. Een selectie van de foto’s is nu te bezichtigen tijdens de fototentoonstelling ‘Stedenband in beeld’ in ontmoetingscentrum Oud Hospitaal, Amsterdamstraat 61. De tentoonstelling is elke werkdag tijdens de openingsuren van het ontmoetingscentrum te bewonderen en dat vanaf maandag 9 mei tot en met vrijdag 5 augustus.

Stad Oostende vormt sinds 2003 samen met de Gambiaanse hoofdstad Banjul een stedenband. Het fotoproject ‘Stedenband in beeld’ is het resultaat van een participatieve aanpak waarbij een oproep werd gelanceerd om foto’s in te sturen met betrekking tot die stedenband.

Dialoog tussen twee zustersteden centraal

Luc Cuylle, gepensioneerd grafisch vormgever van Stad Oostende en Yvon Poncelet, fotograaf, docent en gepassioneerd door fotografie (# Exposure Value) selecteerden de foto’s. De foto’s werden meestal gemaakt door reizigers, waardoor vooral de dialoog tussen de twee zustersteden in beeld wordt gebracht. Het verhaal van de stedenband tussen Oostende en Banjul is fascinerend en inspirerend en biedt de kans aan burgers om de wereld te ervaren vanuit een uniek perspectief. ​
​De selectie toont de schoonheid van dialoog, wederkerigheid en cultuur. De portretten van jong en oud en de straatscènes tonen het alledaagse leven in twee kleine kuststeden, zoals de verschillende fotografen dit hebben ervaren.

De geselecteerde beelden werden gemaakt door Henk Broidioi, Tatjana Bonne, Helene Clybauw (mama Gambia), Nadine Devos, Greet Delye, Peter Fremout, Ousman Jobe, Josette Marchand, Philip Monseweyer, Jolien Phlips, Joris Pollet, Kim Rooms, Willy Sibiet, Marie Tavernier, Dries Van den Saffele, Peter Vanslambrouck en Nick Vermael. ​

De tentoonstelling is elke werkdag tijdens de openingsuren van ontmoetingscentrum Oud Hospitaal (Amsterdamstraat 61) te bezichtigen vanaf maandag 9 mei tot en met vrijdag 5 augustus.