Gasontploffing in Oostende – update

Posted on Posted in Brandweer, Oostende - De Stad aan Zee

Tegen het weekend zullen alle nutsvoorzieningen (met uitzondering van telefonie en internet) in de zone palend aan het gesloopte pand terug in orde zijn. Bewoners kunnen met de meeste vragen rond schade en herstellingen terecht bij hun verzekeraar. Op de website van de Stad staat ook een overzicht met veelgestelde vragen en een antwoord. Voor de getroffen handelaars voorziet Stad Oostende extra bijstand in samenwerking met VLAIO. De komende weken wordt er verder gewerkt in de Christinastraat in het stuk tussen de Wittenonnenstraat en de Sint-Sebastiaanstraat.

Het getroffen pand werd ondertussen afgebroken. Er wordt volop gewerkt aan de nutsvoorzieningen in de aanpalende zone. Er is ondertussen overal opnieuw drinkbaar water. Tegen het weekend zal er ook gas en elektriciteit zijn tot aan de meter in alle woningen. De netbeheerder neemt indien nodig zelf contact op met de eigenaars. Voor internet en telefonie-aansluitingen wordt de schade momenteel nog onderzocht, daar is het dus nog even wachten op volledig herstel.

Bewoners getroffen zone

De bewoners van de panden in de getroffen zone kunnen sinds vorige week vrijdag terug naar hun woning. Eigenaars mogen ook alle nodige werkzaamheden starten om hun pand te herstellen. Hiervoor neem je best vooraf contact op met je verzekeraar. Ook met vragen over schade, herstel en verzekeringen kan je bij je verzekeraar terecht. Met vragen over woonkwaliteit, klop je best in eerste instantie aan bij je verzekeraar. Hebben aannemers toegang nodig tot de werfzone om panden te herstellen? Neem dan contact op met Stad Oostende via openbaardomein@oostende.be.

Op www.oostende.be/gasontploffing staat een overzicht van veelgestelde vragen met een antwoord. Deze lijst wordt regelmatig geüpdatet. Wie met nog andere vragen zit, kan terecht bij de Stad via ​ O-punt : 0800 1 8400 of O-punt@oostende.be of online via Meld iets bij O-punt. Langsgaan is ook mogelijk tijdens de openingstijden bij O-punt Stadhuis (Vindictivelaan 1) of O-punt Campus Edith Cavell (Edith Cavellstraat 15).

Tegemoetkomingen handelaars

De handelaars in de getroffen zone ondervinden hinder ten gevolge van de ontploffing en de werkzaamheden. Om hen specifieke bijstand te kunnen geven, nam de Stad contact op met VLAIO. Zij zullen op donderdag 27 oktober een zitdag organiseren voor de handelaars. Daar zullen ze meer informatie krijgen over de premies en tegemoetkomingen waar ze een beroep op kunnen doen. Het Economisch Huis Oostende nodigt de betrokken handelaars persoonlijk uit voor deze zitdag. Handelaars die met vragen zitten, kunnen contact opnemen met het Economisch Huis via 059 24 23 00 of info@economischhuis.be.

Werkzaamheden Christinastraat

Zodra de werkzaamheden aan de nutsvoorzieningen achter de rug zijn, kan het kruispunt Ooststraat – Christinastraat vrijgegeven worden. Ondertussen werkt de aannemer de komende weken verder in de Christinastraat tussen de Wittenonnenstraat en de Sint-Sebastiaanstraat.