Oostende - De Stad aan Zee

Gemeentelijke commissie ruimtelijke ordening (GECORO) van start.

Oostende_logo
Oostende

Op donderdag 5 september vindt de installatievergadering van de nieuw samengestelde GECORO plaats. ‘Een belangrijke stap voor het ruimtelijk en stedenbouwkundig beleid in onze stad‘, stelt Eerste Schepen Bart Tommelein (Open Vld).

Deze adviesraad zal het Stadsbestuur onder meer adviseren bij de opmaak van het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan en de ruimtelijke uitvoeringsplannen,  bij de verfijning van de stedelijke bouwverordening en bij de realisatie van bouwprojecten.

In overeenstemming met de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening moet elke gemeente met meer dan 10.000 inwoners een gemeentelijke adviescommissie samenstellen.  Bovendien moet het stadsbestuur na de installatie van de nieuwe gemeenteraad een nieuwe commissie voor ruimtelijke ordening (GECORO) benoemen. Op de gemeenteraad van 28 juni 2013 werd de nominatieve samenstelling van de GECORO door de gemeenteraad goedgekeurd. Ook de provincie gaf op 8 augustus 2013 groen licht.

Het is belangrijk dat we zo snel mogelijk een beroep zullen kunnen doen op het advies van de deskundigen en de vertegenwoordigers van de maatschappelijke geledingen die in deze commissie zullen zetelen. Op die manier kunnen we de kwaliteit en de draagkracht van het ruimtelijk beleid in onze stad verhogen‘, aldus Eerste Schepen Bart Tommelein, bevoegd voor onder meer Ruimtelijke Ordening en Stedenbouw.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.