Gesprekken Tommelein over 4G leiden tot snel resultaat!

Bart Tommelein, Eerste schepen van Stad Oostende, reageert verheugd op mededeling van Belgacom dat het 4G-netwerk nog voor de zomer zal worden uitgerold in Oostende. De schepen, bevoegd voor digitalisering, had al in februari een oproep gericht aan het adres van het telecombedrijf, om ook in de kuststad het supersnelle mobiele netwerk te ontplooien. Amper enkele weken later gaat Belgacom op deze oproep in en bevestigt de uitrol van 4G in Oostende.

 

4G zorgt voor hogere snelheden op het mobiele netwerk, die de snelheden van vast breedbandinternet evenaren. De schepen van digitalisering ziet in de uitrol van 4G een belangrijke stap om van Oostende een moderne stad te maken. Tommelein: “Mobiel internet en dataverkeer worden belangrijker. De ‘gewone’ gsm wordt steeds meer vervangen door smartphones en tablets. De doorgifte van grote databestanden, Youtubefilmpjes, digitale televisie, online games, enzovoort vragen kwalitatieve draadloze breedbandtoepassingen. Als we van Oostende een bruisende stad willen maken, waar ook jonge gezinnen graag wonen en werken, waar moderne bedrijven zich vestigen en waar toeristen met open armen ontvangen worden, dan moeten we durven inzetten op performante mobiele netwerken.”

 

Bart Tommelein voegde de daad snel bij het woord en knoopte in het begin van dit jaar al gesprekken aan met Belgacom. De liberale schepen is dan ook tevreden dat er snel resultaat kan worden geboekt. “Er waren al sinds vorig jaar testprojecten in verschillende grote Vlaamse steden, zoals Gent en Antwerpen. De belangrijkste kuststad die tijdens de zomermaanden talrijke toeristen aantrekt mocht wat dat betreft niet achterblijven. Ik apprecieer dan ook de snelheid waarmee de operator van 4G in Oostende werk wil maken.”, aldus de schepen.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.