Horecazaak op de zeedijk met onmiddellijke ingang gesloten na controle FAVV

Posted on Posted in Communicatie, Oostende - De Stad aan Zee

Na controle van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) werd gisteren beslist om met onmiddellijke ingang een horecazaak op de zeedijk te sluiten. De zaak blijft dicht tot het na een hercontrole voldoet aan de vooropgestelde voorwaarden.

Gisteren werd een horecazaak op de zeedijk na een controle van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) met onmiddellijke ingang gesloten. Het gebeurt wel meer dat Politie Oostende en het FAVV samenwerken. Bijvoorbeeld in het kader van de bekende SHOP-acties, waarbij met het doel op eerlijke handel onder meer voeding, hygiëne en correcte uitbating op de checklist staan. Deze controles kunnen dienen als basis voor verder onderzoek naar andere ondernemingen, zoals nu het geval is.

Het FAVV voerde vervolgens een gerichte actie uit tegen een horecazaak op de Albert I-promenade, tussen de IJzerstraat en Kemmelbergstraat. “Na controle werd de onmiddellijke sluiting opgelegd na inbreuken tegen de algemene hygiëne en omwille van een gebrekkige bedrijfsvoering”, zegt Liesbeth Van de Voorde van het FAVV. De zaak blijft gesloten tot het aan de vooropgestelde voorwaarden kan voldoen en na een nieuwe controle van het FAVV met gunstig resultaat. Politie Oostende zal in tussentijd op de sluiting toezien. ​

“Oostende is een stad die ontspanning en genieten vooropstelt. Wanneer er inbreuken worden vastgesteld die de veiligheid en gezondheid van inwoners en toeristen in het gedrang brengen, dan moet er opgetreden worden. Ik ben dan ook tevreden dat er actie wordt ondernomen tegen zij die het niet nauw nemen met de regels”, onderstreept burgemeester Bart Tommelein.