In restaurant Puert’O dineer je met zicht op de Mercator

Posted on Posted in Oostende - De Stad aan Zee

Een adembenemende locatie op het water, een chef die van aanpakken weet en een gastvrouw die je onmiddellijk thuis laat voelen. Dat zijn de ingrediënten voor het nieuwe restaurant Puert’O in het Mercatordok. De Oostendse chef Nick Wallaeys zal er in de potten roeren en Laura Maes, exquise gastvrouw, bezorgt je een warm onthaal met stijl en een glimlach!

Er blaast een nieuwe wind door het uniek gelegen restaurant in het Mercatordok. Liefhebbers van lekker eten kunnen er binnenkort terecht voor een culinaire totaalbeleving. Chef Nick Wallaeys, die een hele tijd bij Brasserie Henry op de Zeedijk kok was, trok op bijscholing naar Allicante (Quique Dacosta) en Knokke (Mas Brasa). Terug vol inspiratie en met goesting om een nieuwe uitdaging aan te gaan, start hij samen met Laura Maes restaurant Puert’O.

Uniek coachingtraject
Beiden willen ze zichzelf blijven overtreffen en daarom worden ze tijdens het proces gecoacht door sterrenchef Edwin Menue. De chef van restaurant Cuines 33 in Knokke-Heist volgt de keuken op en neemt ook gastvrouw Laura Maes mee op sleeptouw in de wondere wereld van de gastronomie.

Lokale producten
De link met de Noordzee is onmiskenbaar en zal ook in het menu duidelijk te voelen zijn. Al zullen er ook Oosterse smaken hun intrede doen en je verrassen. Bij het vaste menu worden wijnen gepaired die je culinaire ervaring zo nog zullen versterken. Voor mensen die het liever non-alcoholisch houden, worden er aangepaste sappen voorzien. De kaart van Oostende wordt resoluut getrokken zo staat de Oostendse Oester vast op de kaart en is er een waardevolle samenwerking met Herenmode Paul en A-propos Fashion.

“Het is echt fijn om te zien dat een Oostendse chef zo’n unieke kans grijpt. Bovendien houdt hij vast aan Noordzeeproducten, wat we als Stad aan Zee uiteraard graag zien.”, zegt burgemeester Bart Tommelein. “Op dergelijke speciale locatie hoort een mooi concept en we geloven dat Nick en Laura dit zullen waarmaken”.

Schepen voor Economie Charlotte Verkeyn vult aan: “Ik ben bijzonder verheugd met deze nieuwe culinaire aanwinst en ik ben overtuigd dat we met dit veelbelovend team hoge ogen gaan gooien in onze kuststad”

Je kan in Puert’O terecht voor zowel een lekkere lunch als een gezellig diner van dinsdag tot en met zaterdag. Reserveren kan via www.restaurantpuerto.be