Kerstvakantie in Oostende verloopt vlot en veilig

Posted on Posted in Communicatie, Oostende - De Stad aan Zee

The Crystal Ship by Night is schot in de roos

Tijdens de kerstvakantie kon je in Oostende genieten van een sfeervol aanbod, dat op een veilige manier te ontdekken viel. Meer dan 30.000 mensen bezochten gespreid het verlichte kunstenparcours The Crystal Ship by Night. Reacties over de artiesten, het parcours en de organisatie waren unaniem lovend. Ook Het James Ensorhuis en Fort Napoleon kunnen terugblikken op een sterke kerstvakantie.

Tijdens de eerste editie van ‘The Crystal Ship by Night’ werden kunstwerken van het street art festival uitgelicht en aangevuld met verschillende tijdelijke lichtinstallaties. De meest opvallende was ongetwijfeld de laserinstallatie van de Spaanse artiest SpY op het strand, die over een afstand van anderhalve kilometer zichtbaar was. De verlichte werken kregen heel wat bijval op social media en werden zeer vaak gedeeld.

Expertise van de zomer vertaald naar winter

Burgemeester Bart Tommelein: “Het was zeker een heel andere kerstvakantie dan andere jaren, maar dat is natuurlijk voor iedereen zo. We zijn vooral tevreden dat we de expertise van deze zomer hebben kunnen vertalen naar een veilige kerstvakantie. Door experts in crowd control onder de arm te nemen en ter plaatse alle maatregelen heel nauwgezet op te volgen, zijn er geen incidenten geweest. Heel veel bezoekers gaven ook aan zeer tevreden te zijn over de organisatie op het terrein.”

Naast het uitgestippelde parcours en de vooropgestelde looprichting werden ook medewerkers ingezet ter plaatse. Bezoekers die online een plan opvroegen, konden aangeven wanneer ze van plan waren om langs te komen. Dankzij al deze maatregelen was de veiligheid verzekerd.

Sterke cijfers voor James Ensorhuis en Fort Napoleon 

Ook Het James Ensorhuis en Fort Napoleon waren trekpleisters tijdens de kerstvakantie, alle tickets waren uitverkocht. In Fort Napoleon was er de TikTak-expo, het James Ensorhuis pakte dan weer uit met de tijdelijke tentoonstelling “James Ensor Recomposed by Athos Burez”. Beide tentoonstellingen zijn nog steeds open voor het publiek.

Creatieve restaurants

Met een gemiddelde bezetting van 30 procent is het voor de hotels dan weer een tegenvallende vakantie. Bij de verhuur van vakantie-appartementen werd er ook een lichte daling vastgesteld in het aantal boekingen. Eigenaars maakten dan weer meer gebruik van hun appartement.

Veel restaurants lieten zich opnieuw van hun meest creatieve kant zien. Dankzij de vele take-away formules konden inwoners, hotelgasten en tweede verblijvers genieten van de Oostendse lokale keuken.