Bart Tommelein roept op tot kalmte nu veel collega’s om vaccins vragen: “Burgemeesters zullen vaccinatiestrategie niet bepalen”

Posted on Posted in In de pers

HLN.BE – Leen Belpaeme // Steeds meer burgemeesters roepen op om hun gemeente als eerste van vaccins te voorzien. In Oostende roept burgemeester Bart Tommelein echter op tot kalmte en gezond verstand. “Het zijn niet de burgemeesters die de vaccinatiestrategie moeten gaan bepalen”, zegt Tommelein. In Oostende zijn wel de voorbereidingen begonnen om klaar te zijn als de vaccins er aan komen.

Verschillende burgemeesters waaronder Daphné Dumery van Blankenberge roepen op om als eerste aan bod te komen gezien het toerisme in de stad. Bart Tomelein, is het daar als burgemeester van Oostende, echter niet mee eens. “Wij moeten ons als lokaal bestuur samen met de eerstelijnszone voorbereiden zodat wij klaar zijn om de bevolking zo snel mogelijk te vaccineren van zodra het vaccin voorhanden is, maar het is niet aan ons om de strategie te bepalen”, vindt de burgervader. Oostende heeft als centrumstad wel de meeste 65-plussers van het land. “Ik zeg ook niet dat wij de laatste moeten zijn. We zitten met een oudere bevolking. Ik ben vooral opgelucht dat het vaccineren nu begonnen is en wij moeten ervoor zorgen dat we klaar zijn als de grote bevolking aan de beurt is.”

Lees het volledige artikel op hln.be.