‘NYE 8400 – Ostend is Music’ was schot in de roos

Posted on Posted in Communicatie, Oostende - De Stad aan Zee

Oudejaarsavond zag er door de coronamaatregelen helemaal anders uit dan normaal. Om toch wat sfeer in de huiskamers te brengen, lanceerden Stad Oostende en Kursaal Oostende een muzikale videostream. Het initiatief werd fel gesmaakt en door meer dan 5.000 stadsgenoten gevolgd. De dj-sets vallen nog te herbekijken.

Door de strenge coronamaatregelen zag ouderjaarsavond er helemaal anders uit dan normaal. Mensen moesten thuis en in hun eigen ‘bubbel’, de overgang van oud naar nieuw vieren. Om toch wat sfeer in de huiskamers te brengen, pakten Stad Oostende en Kursaal Oostende uit met een muzikale videostream van Oostendse dj’s.

Via drie kanalen op enkele unieke Oostendse locaties konden mensen thuis genieten van aanstekelijke dansmuziek. Zo kon iedereen oudejaarsavond toch wat feestelijk doorbrengen. Er was ook een countdown om middernacht.

Het initiatief werd fel gesmaakt. In totaal werd de stream vanaf een 2.600-tal toestellen gevolgd. In Oostende bestaat het gemiddelde gezin uit ongeveer 2 personen, waardoor naar schatting meer dan 5.000 stadsgenoten de stream bekeken op oudejaarsavond. De videostream met verschillende dj-sets blijft bovendien ook nu nog beschikbaar op www.oostende.be/nye8400.

Aan het initiatief werd ook een wedstrijd gekoppeld. Iedereen kon een filmpje op sociale media posten van hoe ze oudejaar doorbrachten op de tonen van de Oostendse dj’s. Vier deelnemers (de drie meest creatieve en degene met het meeste likes) vielen in de prijzen. Zij ontvangen binnenkort een #ikkoopinoostende waardebon.

Foto: (c) @sdinneweth