Kinderboekenfiguur Rikki viert 20ste verjaardag in Oostende

Posted on Posted in Oostende - De Stad aan Zee, Toerisme

Het bekende konijntje uit de prentenboeken van Guido van Genechten viert dit jaar zijn 20ste verjaardag. Clavis Uitgeverij, Toerisme Oostende vzw en Centrummanagement vzw slaan daarom de handen in elkaar en plannen een groot verjaardagsfeest voor Rikki. Op zondag 9 juni kunnen kinderen tussen één en zes jaar oud, samen met hun ouders, terecht in Oostende. De hele dag zijn er tal van activiteiten zoals knutselen, tekenen, grime en voorleesmomenten. Dit verjaardagsfeest is tevens de start van de jaarlijkse zomerzoektocht.

Het is de eerste keer dat Clavis Uitgeverij en Oostende uitpakken met een feest voor Rikki. Het is dan ook een speciale gelegenheid, want het konijntje wordt 20 jaar! Burgemeester Bart Tommelein: “We zijn trots om het verjaardagsfeest van kinderboekenfiguur Rikki in onze stad te mogen organiseren. De kinderboeken van Rikki zijn razend populair bij jonge kinderen over de hele wereld. Maar blijkbaar is zijn favoriete plaats nog altijd aan het strand van Oostende!”

Op verschillende locaties in Oostende zijn er die dag Rikki-gerelateerde activiteiten te beleven. Zo kunnen de kinderen in het Feest- en Cultuurpaleis hun eigen kledij voor Rikki ontwerpen en kunnen ze ook geschminkt worden om er exact zoals Rikki uit te zien. Op het strand t.h.v. Polé Polé Beach is er een gratis wortelloop en in zowel Standaard Boekhandel als Boekhandel Corman is er een boekenverkoop met signeersessies.

Meet & Greets
Rikki mag op zijn eigen verjaardag uiteraard niet ontbreken. Er staan verschillende meet & greets gepland doorheen de dag om Rikki feliciteren met zijn verjaardag. Rikki zal een verschijning maken in Standaard Boekhandel om 14.00 uur, in Boekhandel Corman komt Rikki langs om 15.00 uur en in het Feest- en Cultuurpaleis maakt het konijntje zijn opwachting om 16.00 uur om zijn verjaardagswensen in ontvangst te nemen.

Signeersessies met Guido van Genechten
Tijdens twee signeersessies kan je Guido van Genechten, schrijver van de Rikki-boeken, in levende lijve ontmoeten. Om 14.00 uur kun je terecht bij Standaard Boekhandel en aansluitend om 15.00 uur zal hij te vinden zijn bij Boekhandel Corman. In beide winkels is er die dag ook een boekenverkoop van alle Rikki-boeken.

Voorleesmomenten
In The Pitt van Upstairs Hotel kan je tijdens een van de zes voorleesmomenten een spannend Rikki-verhaal beluisteren. Je bent er welkom om 14.00, 14.30, 15.00, 15.30, 16.00 en 16.30 uur.

Wortellopen
Op het strand t.h.v. Polé Polé Beach kunnen kinderen ‘wortellopen’, een van Rikki’s favoriete spelletjes. Bij het wortellopen klem je de wortel tussen je knie of je arm en probeer je zo snel mogelijk aan het einde van het parcours te geraken.

Kleurplaat
Tijdens Het Grote Rikki Verjaardagsfeest valt een exclusieve meet & greet met Rikki te winnen voor de hele klas! Kinderen uit de regio kregen via de kleuterschool een tekening mee naar huis om in te kleuren. Op zondag 9 juni kunnen de tekeningen ook opgehaald worden bij CC De Grote Post en daar ingekleurd worden.

Om te winnen dien je je kleurplaat op zondag 9 juni in bij CC De Grote Post (Hendrik Serruyslaan 18a) of Toerisme Oostende vzw (Monacoplein 2). De winnaar van de meet & greet voor de klas wordt op 12 juni persoonlijk op de hoogte gebracht.

Knutselen en kindergrime
In het Feest- en Cultuurpaleis kunnen kinderen een eigen feestoutfit voor Rikki maken en Rikki-oortjes knutselen. Om er helemaal als Rikki uit te zien, is er ook gratis kindergrime.

In O.666 nemen de Proper Strand Lopers en enkele vrijwilligers je mee naar het strand voor een ruimtocht. Met de gevonden voorwerpen kan je een leuk kunstwerkje maken, dat je achteraf mee naar huis kunt nemen. Inschrijven voor deze activiteit is verplicht via visitoostende.be/rikkifeest.

Aansnijden van de taart
Geen verjaardag zonder een verjaardagstaart. Voor de gelegenheid trakteert Toerisme Oostende vzw met cupcakes op kinderformaat. Wie doorheen de namiddag minstens 3 Rikki-activiteiten deed, kan met een ingevulde stempelkaart een heerlijke cupcake afhalen in het Feest- en Cultuurpaleis. Om 16.00 uur zingen we samen, in aanwezigheid van Burgemeester Bart Tommelein, Rikki en schrijver Guido van Genechten, een verjaardagslied voor Rikki.

Rikki Zoektocht
Het 20ste verjaardagsfeest is meteen ook het startschot voor de zomerzoektocht van Rikki, die loopt tot en met 1 september 2019. Dit jaar pakken Clavis Uitgeverij en Toerisme Oostende vzw voor de derde keer op rij uit met een kinderzoektocht in de stad. De kinderen gaan langs bij tien geselecteerde winkels en gaan zo op zoek naar alles wat Rikki nodig heeft voor zijn verjaardagsfeestje. Als zij slagen in hun opzet, wacht hen bij Toerisme Oostende vzw een leuke verrassing.

“De Rikki zoektocht is ondertussen al een vaste waarde in de zomer van Oostende.”, zegt Schepen van Ondernemen Charlotte Verkeyn. “Deze tocht is een mooi voorbeeld van hoe toerisme en retail hand in hand gaan en elkaar versterken.”

De deelnemende winkels dit jaar zijn De Dappere Stappers, De Speelbij, Ik Jou Ook, Maison Saints & Bullies, World of Rascals, KIDZ, Tutti Confetti, Lolotte Little and More, Esprit Family-store en OKAÏDI/OBAÏBI.

Meer info: www.visitoostende.be/rikkiaanzee Kinderboekenfiguur Rikki viert 20ste verjaardag in Oostende

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.