Kursaal (exploitatie)Oostende - De Stad aan ZeeToerisme

Kursaal Oostende blijft open: 9 op de 10 bezoekers looft corona-aanpak van de concertzaal

DAARNAAST OOK EXTRA MAATREGELEN VOOR VEILIG CONCERT- EN THEATERBEZOEK

Sinds de heropening van Kursaal Oostende in juli 2021 ontving de concertzaal meer dan 60.000 bezoekers. Het publiek geniet massaal van de combinatie van muziekgenres en theatervoorstellingen, blijkt uit de publieksbevraging en ticketverkoop.

De overheid kondigde extra maatregelen aan in de strijd tegen het corona-virus. Kursaal Oostende kijkt hoopvol naar de toekomst en treft vanaf 20 november – opnieuw – extra maatregelen om bezoekers een onvergetelijke en vooral ook veilige avond te bezorgen.

Naast het Covid-Safe Ticket wordt aan bezoekers ook gevraagd om opnieuw een mondmasker te dragen in het gebouw, ook tijdens het concert. De volledige werking wordt extra gemonitord en bijgestuurd indien nodig.

Bart Tommelein – Burgemeester Stad Oostende en Voorzitter Kursaal VZW: “Oostende en z’n stakeholders volgen in nauw overleg alle maatregelen op zodat ieders veiligheid kan verzekerd blijven en activiteiten op een veilige manier kunnen blijven doorgaan. Het Kursaal zet alles op alles om artiesten en bezoekers op een veilige manier een leuke avond te bezorgen.

Peter Craeymeersch – Algemeen Directeur vzw Kursaal en Toerisme Oostende: “De programmatie van Kursaal Oostende maakt een belangrijk onderdeel uit van het toeristisch aanbod in de stad en we zijn dan ook blij dat het Kursaal ook het komend seizoen op een veilige en goed georganiseerde manier op volle kracht kan blijven draaien. De agenda voor volgend seizoen loopt ondertussen ook aardig vol.”

Gwen Nys – Adjunct-Directeur vzw Kursaal: “We schakelen opnieuw een versnelling hoger op vlak van de veiligheidsmaatregelen. Ons team is vastberaden om Kursaal op een veilige manier open te houden. Uit een recente rondvraag bij onze bezoekers blijkt alvast dat onze aanpak loont: 9 op de 10 bezoekers voelt zich heel veilig tijdens een bezoek aan Kursaal Oostende. Een pluim op de hoed van ons volledig team dat continu met ons mee schakelt waar nodig. Evenzeer een grote dankjewel aan ons trouwe publiek om te blijven genieten van de mooie voorstellingen in onze zaal en hun begrip bij het opvolgen van de huidige maatregelen.”