Oostende - De Stad aan Zee

Gemeenteraad Oostende opnieuw volledig digitaal

Posted

Naar aanleiding van het hogere aantal nieuwe besmettingen, besliste Stad Oostende om de gemeenteraad van deze avond opnieuw volledig digitaal te laten verlopen. Geïnteresseerden kunnen zoals steeds meevolgen via de livestream.

De voorbije maanden kwam de gemeenteraad op een hybride manier samen: een deel van de raadsleden nam deel van thuis uit, en een deel op locatie. Op deze manier kon de afstand steeds gegarandeerd worden.

De cijfers geven aan dat het virus nog steeds sterk circuleert in Oostende, waarbij ook heel wat mensen besmet blijken zonder dat ze symptomen hebben. Bovendien zijn er ook een aantal raadsleden die besmet zijn of in quarantaine moeten blijven. Daarom besliste Stad Oostende om de gemeenteraad opnieuw volledig digitaal te laten doorgaan. De raadsleden zullen allemaal vanaf hun eigen kantoor of van thuis uit deelnemen.

Wie dat wil, kan zoals steeds de gemeenteraad live meevolgen. Dat kan vanavond vanaf 19.00 uur via www.oostende.be/livestream-gemeenteraad of op Radio Noordzee (105 FM). Vanaf morgen is het volledige videoverslag ook beschikbaar op www.oostende.be/gemeenteraad.