Kursaal Oostende heropent concertzaal

Posted on Posted in Kursaal (exploitatie), Oostende - De Stad aan Zee

ONDERMEER BART PEETERS & ARNO STAAN IN FEBRUARI OP OOSTENDS PODIUM

Goed nieuws voor alle muziek- en theater fans: Kursaal Oostende mag de concertzaal terug heropenen.

Na twee maanden verplichte sluiting in de strijd tegen het coronavirus is er opnieuw perspectief: vanaf februari herstart het Kursaal de programmatie.

BLIJ DAT ER TERUG VOORUITZICHTEN ZIJN

‘We starten in februari en maart met een andere kalender dan voorzien omdat heel veel voorstellingen, die deel uitmaakten van een tournee die niet van start kon gaan, reeds verplaatst werden naar een latere periode. Wat niet wegneemt dat we toch een aantal kleppers over de vloer krijgen de komende weken. Zo staan onder andere op het programma: Bart Peeters, Lieven Scheire, Arno, Frank Boeijen, Shen Yun, Arnout Van Den Bossche,… Ook lokaal talent komt aan bod met d’Ostendsche Revue. Ook Filmfestival Oostende koos terug voor het Kursaal als locatie voor de Ensors tijdens het festival in maart. We zijn er meer dan klaar voor om bezoekers, artiesten en hun crew met open armen te ontvangen.’ Gwendoline Nys, Adjunct Directeur vzw Kursaal.

‘Sinds de zomer van 2021 mochten we tot aan de sluiting eind november meer dan 75.000 bezoekers ontvangen in onze concertzaal op een veilige manier. We voelen dat het publiek massaal nood heeft aan entertainment en zijn bijzonder blij om op hetzelfde elan terug te kunnen herstarten.’ Peter Craeymeersch, Algemeen Directeur vzw Kursaal.

EXTRA MAATREGELEN

De organisatie neemt opnieuw extra maatregelen om bezoekers een onvergetelijke en vooral ook veilige avond te bezorgen. Naast het Covid-Safe Ticket wordt aan bezoekers ook gevraagd om een mondmasker te dragen in het volledige gebouw, ook tijdens het concert. De volledige werking wordt extra gemonitord.

‘Uit een rondvraag bij onze bezoekers in najaar 2021 blijkt dat 9 op de 10 bezoekers zich heel veilig voelen tijdens hun bezoek aan Kursaal Oostende. Een cijfer om bijzonder fier op te zijn. We monitoren onze bezoekersstromen continu en optimaliseren dagelijks. De concertgangers mogen dus gerust zijn: alle concerten en events van Kursaal Oostende verlopen in uiterst veilige omstandigheden. We zijn bijzonder blij iedereen terug te kunnen verwelkomen in Kursaal Oostende.’ Bart Tommelein, Burgemeester Stad Oostende en voorzitter VZW Kursaal.

EXTRA TICKETS IN VERKOOP VOOR ARNO

Daar het Kursaal voldoet aan alle opgelegde normen om te openen op 100% capaciteit, komen op beide shows extra tickets in verkoop. De extra tickets worden in verkoop gezet op vrijdag 28/01 om 17u00.

AGENDA

Tickets koop je via www.kursaaloostende.be. De agenda voor februari en maart ziet er als volgt uit:

Zondag 06/02 – Bart Peeters
Woensdag 09/02 – Lieven Scheire
Zaterdag 19/02 – Arno
Zondag 20/02 – Frank Boeijen
Woensdag 23/02 – D’ Ostendsche Revue: Ken’t get!
Vrijdag 25/02 – Arno
Dinsdag 8/03 – Shen Yun 2022
Woensdag 9/03 – Shen Yun 2022
Vrijdag 11/03 – The Three Degrees
Zaterdag 19/03 – Arnout Van Den Bossche: Burn-out voor beginners
Zondag 27/03 – Kursaal Classics: Orchestre Philharmonique Royal De Liège