Stadspersoneel wordt verrast met poëtisch postkaartenpakket op Gedichtendag

Posted on Posted in Cultuur, Oostende - De Stad aan Zee

Naar aanleiding van Gedichtendag ontvangt het Oostendse Stadspersoneel een literair pakketje met fragmenten uit het gedicht Parcours d’ Amour, dat geschreven werd voor het minifestival Liefde Tussen de Lijnen. Wie dat wil, kan tijdens het festival of in de bib een affiche met het complete gedicht ophalen.

Gedichtendag gaat ook in Oostende niet onopgemerkt voorbij. Zoals elk jaar verrast de dienst Cultuur van Stad Oostende het Stadspersoneel met een poëtisch geschenkje. Iedereen ontvangt een literair pakketje met daarin drie postkaarten. De fragmenten komen uit het gedicht ‘Parcours d’ Amour’ dat speciaal voor het minifestival voor woord ‘Liefde tussen de Lijnen’ werd geschreven. De dienst Cultuur koos voor regels geschreven door Maud Vanhauwaert, Stijn Vranken en Rashif El Kaoui.

“De kaarten zijn een ideaal cadeautje om iemand eens een mooie, persoonlijke boodschap te schrijven. De dichtkunst heeft het vandaag niet altijd even gemakkelijk, maar door de organisatie van verschillende acties zetten we deze mooie literatuurvorm in de kijker. Zo brengen we tijdens het minifestival voor woord ‘Liefde tussen de Lijnen’ schrijfster Connie Palmen naar Oostende. De zaterdagavondvoorstelling is al volledig uitverkocht, voor de tweede zijn er nog enkele plaatsen. Dat betekent dus dat poëzie volop leeft”, zegt schepen van Vrije Tijd Bart Plasschaert.

Reuzegroot gedicht op A1-formaat

Voor het volledige reuzegroot liefdesgedicht ‘Parcours d’Amour’ sloegen acht absolute topdichters de handen in elkaar en penden ze 32 versregels bij elkaar. Het gedicht van Mustafa Kör, Hagar Peeters, Stijn Vranken, Rashif El Kaoui, Idwer de la Parra, Ester Naomi Perquin, Maud Vanhauwaert en Iduna Paalman kan je tijdens en na Gedichtendag op groot A1-formaat ophalen in de bibliotheek van Oostende of tijdens Liefde tussen de Lijnen tijdens het Valentijnweekend. Van de exclusieve affiche zijn er slechts 150 exemplaren gemaakt, snel zijn is dus de boodschap!

Gedichtendag vormt de start van een Oostends voorjaar vol literaire activiteiten, met als hoogtepunt het non-fictieboekenfestival FAAR en de uitreiking van de Boon-prijzen. Met de literaire postkaartjes willen we het Stadspersoneel alvast uitnodigen om de aankomende events volop mee te beleven. Via de mooie verzen van de schrijvers dragen we alle medewerkers een warm hart toe en willen we iedereen nogmaals bedanken voor de inzet en flexibiliteit tijdens de pandemie”, vult burgemeester Bart Tommelein aan.