VLOED | Schrijfwedstrijd voor vernieuwende makers

Posted on Posted in Cultuur, Oostende - De Stad aan Zee

OOSTENDE – Literaire partners De Letterie, KAAP, het balanseer en deAuteurs slaan de handen in elkaar voor een nieuwe schrijfwedstrijd. VLOED werd opgezet voor auteurs – zonder leeftijdsgrens – die nieuw zijn in het schrijversmetier. Tot 1 maart kunnen aspirant auteurs hun tekst inzenden die beoordeeld wordt door een jury van professionelen met als voorzitter professor Katrien Van der Perre.

“Vandaag glipt waanzinnig veel literair werk tussen de mazen van de uitgeversnetten”, vertelt Stine Sampers van KAAP. “Sommige auteurs vallen uit de boot van bestaande formats van schrijfresidenties, wegens ‘te oud’ of omdat hun werk niet past binnen een bepaald genre. VLOED speurt de kustlijn af en biedt groeikansen én een podium aan vernieuwende makers, zonder leeftijdsgrens. Vers talent, of mensen die een nieuwe weg inslaan in hun literair werk.” Uniek: VLOED voorziet élke deelnemer van persoonlijke feedback en de twee winnaars krijgen een professionele podiumpresentatie en publicatie in een gloednieuwe zine.

VLOED is een gezamenlijk initiatief van De Letterie, kunstencentrum KAAP, het balanseer en deAuteurs. In de jury van VLOED zetelen dan ook Sofie Vandamme en Lies Poignie van De Letterie, Stine Sampers van KAAP en Kris Latoir van het balanseer, onder leiding van juryvoorzitter professor Katrien Van der Perre.

“In twee rondes worden twee winnaars geselecteerd die een rijk traject van begeleiding en presentatiemogelijkheden ontvangen.” legt Stine uit. “Zo staat er voor de winnaars een schrijfresidentie van 3 weken in De Letterie op het menu, alsook een intensieve begeleiding door specialisten, een tournee langs vijf erkende Vlaamse boekhandels en een presentatie bij KAAP in Oostende, een publicatie in een zine dat verspreid wordt via alle partnerboekhandels, cultuurhuizen en bibliotheken.”

Wie interesse heeft om aan deze schrijfwedstrijd deel te nemen moet niet twijfelen want de deadline voor het indienen van de manuscripten ligt al op 1 maart 2022. De winnaars worden bekend gemaakt op 5 april.

Alle info vind je op www.vloedschrijft.be.