Live-streaming gemeenteraad bijzonder groot succes!

Posted on Posted in Oostende - De Stad aan Zee
Gemeenteraad Oostende Live
Gemeenteraad Oostende Live

De eerste live-streaming van de gemeenteraadszitting van vrijdag 27 september werd een gigantisch succes. Zo’n 875 kijklustigen volgden de zitting live vanuit hun huiskamer op pc, tablet of smartphone. Ook uitgesteld valt de zitting te bekijken, wat een totaal oplevert van ondertussen al meer dan 6.000 kijkers.

Eerste Schepen Bart Tommelein (Open Vld), bevoegd voor digitalisering, en gemeenteraadsvoorzitter Sabine Friederichs (Open Vld) zijn dan ook bijzonder verheugd over deze eerste editie: ‘Het aantal kijkers toont de grote nieuwsgierigheid en interesse van de burger aan inzake het politieke proces.

Wij zijn alvast tevreden dat dit project er mede toe bijdraagt dat de kloof tussen burger en politiek in Oostende effectief wordt gedicht.

Op vrijdagavond 27 september werd de Oostendse gemeenteraadszitting voor de eerste maal live uitgezonden. Een geslaagd initiatief, zo blijkt uit de meer dan 6.000 kijkers, een aantal dat komende dagen ongetwijfeld nog zal groeien. Schepen Tommelein (Open Vld): ‘Internet en de verschillende digitale toepassingen zijn niet meer weg te denken uit het hedendaags handelen van de burger. Reeds op nationaal en regionaal vlak bestaat er een ruim gamma aan mogelijkheden om ook het politieke proces live te volgen. Lokaal, het niveau dat nog steeds het dichtst bij de burger staat, was dit in Oostende tot op heden niet mogelijk. Tenzij de burger een fysieke verplaatsing naar de raadszaal deed, wist hij of zij niet wat effectief in de gemeenteraad, het stedelijk politieke beslissingsorgaan bij uitstek, gebeurde. De live-streaming heeft daar nu effectief verandering in gebracht.

Ook over de kwaliteit van de uitzending was zowel meerderheid als oppositie tevreden. Tommelein (Open Vld): ‘Belangrijk is dat de burger via dit objectieve kanaal in staat wordt gebracht zijn persoonlijke visie over de raadszitting te ontwikkelen. Alle raadsleden kwam op een correcte manier in beeld. In de toekomst denken we er ook nog aan het aanbod te verruimen en de verschillende agendapunten duidelijk in de live-streaming te vermelden.’

Wie de uitzending gemist heeft, kan deze steeds herbekijken via “http://www.oostende.be/gemeenteraad” waar ook de volgende gemeenteraadszittingen live te volgen zullen zijn.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.