Commissie Digitalisering: Oproep (Vrouwelijke) Kandidaten

Posted on Posted in Oostende - De Stad aan Zee
www.oostende.be
www.oostende.be

Een uitdaging voor de komende legislatuur is de realisatie van het digitaal actieplan 2013- 2018 Oostende als ‘Smart City. Om dit beleid vorm te geven wordt nog gezocht naar vrouwelijke (!) kandidaten voor de Commissie Digitalisering.

De aansturing van dit beleid kan gebeuren vanuit een gemengde gemeentelijke commissie digitalisering. Deze commissie zal ondersteunend werken. De Gemeenteraad heeft op 26 april 2013 de kwalificatieve samenstelling van deze gemengde gemeentelijke commissie goedgekeurd en beslist een oproep te organiseren om geïnteresseerde organisaties en burgers aan te duiden die in deze adviescommissie zullen zetelen.

Overeenkomstig artikel 200 §2 van het Gemeentedecreet zal ten hoogste twee derden van de leden van raden en overlegstructuren die tot opdracht hebben op regelmatige en systematische wijze het gemeentebestuur te adviseren van hetzelfde geslacht moeten zijn en dat er, als hieraan niet wordt voldaan, niet op rechtsgeldige wijze advies kan worden uitgebracht.

Het Stadsbestuur streeft een zo ruim mogelijk maatschappelijk draagvlak na bij de samenstelling van de gemengde gemeentelijke commissie digitalisering. Geïnteresseerden kunnen daarom tegen uiterlijk 01 november 2013 hun kandidatuur indienen bij het College van Burgemeester en Schepenen, Vindictivelaan 1, Oostende.

De deskundigheid van de kandidaten moet aangetoond worden aan de hand van diploma’s, bekwaamheidsattesten en/of nuttige referenties inzake digitalisering.

We richten ons met deze oproep in het bijzonder naar vrouwelijke kandidaten.

De nominatieve samenstelling gebeurt door de Gemeenteraad.

Meer info bij Ollivier Francq, Hoofd van Dienst ICT, tweede verdieping van het Stadhuis, T 059/59.11.56.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.