Loop de zonsondergang tegemoet tijdens de Ostend Night Run

Posted on Posted in Oostende - De Stad aan Zee, Sport, Toerisme

Op 24 september kunnen de recreatieve en professionele lopers opnieuw genieten van een uniek parcours in Oostende. Tijdens de MetaRelax® Ostend Night Run kom je ook dit jaar op plaatsen waar je anders niet komt, zo zijn het Thermae Palace Hotel en de vernieuwde Lijnbaanstraat twee nieuwe kleppers in het parcours.

De MetaRelax® Ostend Night Run is een sportieve belevingsloop met een afwisselend en bijzonder parcours van 7, 14 of 21km. Het parcours is 7 km lang en wordt naargelang de gekozen afstand 1, 2 of 3 keer gelopen.

Parcours

Starten doe je bij zonsondergang om 20u op de zeedijk ter hoogte van de Drie Gapers. “De zeedijk in Oostende verandert tijdens de zonsondergang tot een unieke en bijna magische locatie. Dit is dan ook de perfecte startlocatie voor deze recreatieve run doorheen onze stad.” zegt Burgemeester Bart Tommelein. “De organisatoren voorzien heel wat animatie langs het parcours. Dit motiveert niet enkel de lopers, maar ook toeschouwers kunnen zo langs het parcours unieke zaken meepikken. Het is vooral uitkijken naar het Thermae Palace Hotel en de unieke setting daar. De Lijnbaanstraat in het centrum is ook zeer mooi vernieuwd en met dit parcours kunnen lopers en toeschouwers dit ook helemaal ontdekken.” Dit jaar loop je onder meer ook nog over de strekdam, door sportwinkel Deweert Sport, door de Sint-Petrus-en -Pauluskerk en in het feeërieke Koningspark.

Kids Run

Ook de allerkleinsten kunnen zich uitleven tijdens de Kids Run van 700 m of 1.000 m (6-12 jaar). Deze wedstrijd start om 19.00 uur en kost €4,00. Dit jaar wordt de Kids Run mee georganiseerd door Hermes vzw.
Vanuit de organisatie is er ook een oproep aan alle scholen, sportverenigingen, sportclubs, … uit de buurt om zich met een groep in te schrijven. Als origineel evenement kan het zo ook bijdragen om kinderen aan het sporten te brengen. Bovendien werd er een bar met DJ voorzien ter hoogte van Kaap, een leuke extra voor de sporters maar natuurlijk ook de supporters.

Team Challenge

De Team Challenge is dé run bij uitstek voor een trio dat deze run samen wil beleven: vrienden op het werk, organisaties of instellingen, … Collega’s die als teambuilding willen inschrijven, komen in een extra klassement terecht. Per team zijn er drie deelnemers die samen dezelfde afstand lopen.

Goede doel

Voorzitter van Rotary Ter Streep Wim Vermeire zegt: “Jaar na jaar wordt de Metarelax Ostend Night Run mogelijk gemaakt door heel veel vrijwilligers van verschillende jeugdbewegingen, sportverenigingen… en een grote groep van Rotary Oostende ter Streep. Het maakt er een evenement van waarbij honderden Oostendenaars heel nauw betrokken zijn.”

Jaarlijks schenkt Rotary Oostende Ter Streep de opbrengst van de MetaRelax® Ostend Night Run aan goede doelen en sociaal geëngageerde verenigingen. Dit jaar gaat de opbrengst oa naar twee Oostendse verenigingen:
Okidoo: een project voor Oostendse lagere scholen met als doel om een positieve emotionele ontwikkeling bij kinderen te bevorderen waarbij zowel de kinderen als leerkracht begeleid worden. Okidoo staat voor Oostendse Kinderen in Dialoog met Onderwijs en Ouders.
De Takel: we steunen de verbouwingen van de nieuwe infrastructuur van dit dagcentrum voor jongens en meisjes tussen 6 en 18 jaar, met begeleiding voor de gezinnen.

Praktisch

Online inschrijven en betalen kan via www.ostendnightrun.be

Prijzen:
Kids Run: 4 euro
7 km: 13 euro (vooraf) of 19 euro (de dag zelf)
14 km: 18 euro (vooraf) of 23 euro (de dag zelf)
21 km: 23 euro (vooraf) of 29 euro (de dag zelf)

Organisatie

Wim Vermeire vult aan:”De organisatie is de trouwe partners Metagenics, Deweert Sport en Beobank heel dankbaar om telkens mee hun schouders onder dit sportieve project te zetten. De tandem die we met onze service club vormen samen met Toerisme Oostende zorgt ervoor dat we elk jaar een paar duizend lopers en supporters kunnen verwelkomen.”

Voor de organisatie van de MetaRelax® Ostend Night Run slaan volgende partners de handen in elkaar: Rotary Oostende Ter Streep, Toerisme Oostende vzw, dienst Sport Oostende en Hermes Atletiekclub Oostende vzw.