Maak kennis met het nieuwe team van Buitengoed vzw

Posted on Posted in Klimaat, Oostende - De Stad aan Zee
Stad Oostende investeerde fors in Buitengoed vzw die vorig jaar een doorstart kreeg als extern verzelfstandigd agentschap (EVA) van de stad. Guido Vandenbroucke (met pensioen) geeft de fakkel door aan een nieuwe coördinator. Verder wierf Buitengoed een nieuwe bioboerin en een nieuwe groenwerker aan.

Buitengoed vzw, dat instaat voor het beheer van de Biopluktuin, het stadsrandbos en kinderboerderij De Lange Schuur, verwelkomt drie nieuwe medewerkers. Kersvers bioboerin Eline Vermeir neemt samen met de huidige boer Pieter Moenaert het werk in de Biopluktuin voor haar rekening. Ook Alexander Proot is nieuw als groenwerker en zal onder andere instaan voor het beheer van het stadsrandbos. Zij vervoegen vaste waardes in het team Donovan Verhelst (coördinator kinderboerderij), Greta Vermote (uitbater cafetaria kinderboerderij) en Roselien Soenen (educatief medewerker). Directeur Guido Vandenbroucke gaat met pensioen en geeft de fakkel door aan Joke Coopman. Zij neemt het volledige team onder haar vleugels als nieuwe coördinator van de stedelijke vzw.

Schepen van Mens & Milieu Silke Beirens is opgetogen over het nieuwe team: “Met drie nieuwe, enthousiaste medewerkers zijn we klaar voor een veelbelovende toekomst. We hebben een erg veelzijdig en complementair team ter beschikking. En dat is ook nodig gezien de uiteenlopende taken die de vzw op zich neemt. We zetten hiermee opnieuw een belangrijke stap in de verdere professionalisering van de organisatie.”

Maak kennis met Eline en Alexander

Eline Vermeir woont momenteel in Gent, maar is afkomstig van Oostduinkerke. Ze studeerde net af als bioboerin bij de opleiding van Landwijzer vzw. Sinds 15 maart is ze aan de slag in de Biopluktuin: “Met de voeten in de praktijk is het nog wat wennen, maar wat een fantastisch plekje is dit toch. Midden in de Tuinen van Stene! Ik kijk enorm uit naar de oogstperiode en de meewerkdagen waar we samen met heel wat vrijwilligers aan de slag gaan.”

Alexander Proot is geen onbekende bij Buitengoed. In het verleden was hij al in dienst bij de organisatie. Hij keert nu terug als groenwerker: “Het is uiteraard een groot voordeel dat ik het reilen en zeilen al een beetje ken. Ik ben natuurlijk heel benieuwd naar de nieuwe collega’s en ik kijk er naar uit om samen met hen aan de slag te gaan.”

Joke Coopman wordt nieuwe coördinator van Buitengoed vzw

Guido Vandenbroucke neemt afscheid van zijn collega’s en blikt tevreden terug op 17 jaar dienst: “Ik heb me met hart en ziel, maar vooral met veel enthousiasme kunnen inzetten voor een project dat letterlijk groene sporen nalaat in Oostende. Bovendien is de stad hiermee ook gezonder, aangenamer en meer biodivers geworden.”

Op 28 juni neemt de Oostendse Joke Coopman het roer officieel over. Ze heeft een master in de economie op zak en volgt momenteel een bacheloropleiding groenmanagement aan de HoGent. Ze heeft heel wat ervaring met het leiden van teams en ook een sterke affiniteit met milieu en ecologie: “Ik zie grote opportuniteiten om bijvoorbeeld natuurbeheer, sociale ontwikkeling en educatie met elkaar te verbinden. Daarnaast is het erg opvallend hoeveel mensen al gepassioneerd bezig zijn met lokaal geproduceerde, gezonde voeding. Ik sta te popelen om hierrond initiatieven op te zetten.”

Word lid van de Biopluktuin

Wil jij ook graag genieten van de lekkere verse groenten uit de Biopluktuin? Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Je kan kiezen om de groenten zelf te oogsten, of om wekelijks een pakket op te halen. Kijk voor alle info op www.biopluktuin.be.