Meer dan 15.000 bezoekers voor de Internationale Fotobiënnale in Oostende

Posted on Posted in Oostende - De Stad aan Zee, Toerisme

Dit weekend laatste kans om nog een bezoek te brengen

De Internationale Fotobiënnale in Oostende is een ongelofelijk succes met meer dan 15.000 bezoekers. Het parcours, met werken van meer dan dertig toonaangevende (inter-)nationale fotografen, strekt zich uit van het Fort Napoleon tot Mu.ZEE. Nog tot en met zondag 12 november is het mogelijk om een bezoek te brengen aan deze unieke collectie kunstwerken.

Dit weekend is het de laatste kans om een bezoek te brengen aan de Internationale Fotobiënnale Oostende. Sinds de start kwamen al meer dan 15.000 mensen langs om een bezoek te brengen aan de verschillende indoor en outdoor tentoonstellingen. Centraal tijdens deze Fotobiënnale staat de connectie met andere kunstvormen onder de noemer IN(VLOED). Elk fotografisch werk weerspiegelt dat thema op een unieke, eigentijdse en eigenwijze manier.

“Deze tweede editie van de Internationale Fotobiënnale Oostende is een enorm succes. Niet alleen de cijfers zijn goed, ook de reacties van de bezoekers zijn uitermate positief. De gratis buitenlocaties zorgen voor een unieke beleving in de openbare ruimte en meer dan 15.000 mensen kochten een ticket voor de binnenlocaties. De Fotobiënnale zet Oostende opnieuw op de kaart als Cultuurstad, daar zijn we heel trots op. ” – Burgemeester Bart Tommelein

Het parcours, met werken van meer dan dertig toonaangevende (inter)nationale fotografen, strekt zich uit van het Fort Napoleon tot Mu.ZEE. Onder de exposerende fotografen vind je kleppers als Joel-Peter Witkin, Julia Fullerton-Batten, Mous Lamrabat, Marie Wynants, Stefano Bonazzi, Jenny Ymker, Athos Burez, Bára Prášilová, Aglaia Konrad en Jenny Boot.

De werken zijn terug te vinden op binnenlocaties zoals Fort Napoleon, Mu.ZEE, Het James Ensorhuis, de Anglicaanse Kerk en de Amandine én buitenlocaties zoals het Leopoldpark, de Drie Gapers en de Zeedijk t.h.v. de Venetiaanse Gaanderijen. Daarnaast zetten ook 6 galerijen de deuren open met werken van zowel geprezen als jonge fotografen. De buitenlocaties en galerijen zijn gratis te bezoeken, voor de binnenlocaties moeten bezoekers tickets reserveren.

” De fotobiënnale heeft gezorgd voor een enorme stijging in de bezoeken. Het publiek is zeer geïnteresseerd en we krijgen enorm positieve reacties van iedereen. Door deze eerste ontmoeting met onze galerij, hopen we nog heel wat mensen terug te zien. ”
– Sara Van Wesemael van OEVER gallery

Praktisch

De expo kan nog tot en met zondag 12 november dagelijks bezocht worden. Tickets dienen vooraf digitaal aangekocht worden via www.fotobiennale.be of ter plaatse bij Fort Napoleon. De expo is een organisatie door Toerisme Oostende vzw en werd mogelijk gemaakt in samenwerking met De Standaard, Radio 1, Canvas, Bank Delen, Milo-Profi, Burco Coast en Helix.

Alle informatie: www.fotobiennale.be