Meer vrijheid voor honden op alle Oostendse stranden

Posted on Posted in Oostende - De Stad aan Zee, Toerisme

Het Stadsbestuur van Oostende heeft beslist om honden meer vrijheid te geven op het strand. Voortaan zijn honden welkom op álle stranden. Ook de tijden waarop honden toegelaten zijn op het strand werden fors uitgebreid. ‘Zo kunnen honden en hun baasjes volop genieten van onze mooie kustlijn. We verwezenlijken opnieuw een belangrijk punt uit ons bestuursakkoord’ zegt burgemeester Bart Tommelein.

Honden krijgen meer vrijheid op de Oostendse stranden. Dat heeft het stadsbestuur beslist.
De toegang met honden op het strand is volledig vrij vanaf 1 oktober tot en met 31 maart. Honden blijven welkom op het strand in de maanden april, mei, juni en september vóór 10.00 uur en na 18.30 uur. Tijdens de maanden juli en augustus zijn honden toegelaten vóór 10.00 uur en na 20.00 uur.

Honden mogen vrij rondlopen op het strand behalve op het Sportstrand en in het gebied tussen de Westlaan en de grens met de gemeente Middelkerke. Dat laatste op advies van Natuurpunt. Het is immers natuurgebied waar veel waadvogels aanwezig zijn (zoals de drieteenstrandloper, bonte strandloper, paarse strandloper, steenloper, scholekster, zilverplevier en kanoet), die opgeschrikt zouden worden door loslopende honden. De eigenaar en/of begeleider van de hond moet de loslopende hond steeds in bedwang kunnen houden. De openbare orde mag niet verstoord worden door de aanwezigheid van de hond.

Concreet moeten honden aangelijnd zijn:
– op het Sportstrand (zone vanaf de trap ten westen van strandhoofd 7 tot aan het kunstwerk ‘Hulde aan Léon Spilliaert (Vertigo) ten westen van het Beachhouse en ten oosten van strandhoofd 8.
– in het gebied tussen de Westlaan (Raversijde) (strandhoofd 15bis) en de grens met de gemeente Middelkerke (tussen de strandhoofden 19 en 20).

‘Honden krijgen meer vrijheid op onze stranden. We verwezenlijken zo opnieuw een belangrijk punt van ons bestuursakkoord. Ook honden en hun baasjes kunnen voortaan volop genieten van onze mooie kustlijn!’ aldus burgemeester Bart Tommelein.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.