Wijziging presentiegelden autonome gemeentebedrijven

Posted on Posted in Bestuur

De presentiegelden voor de vergaderingen van de autonome gemeentebedrijven worden aangepast en op elkaar afgestemd. Vergaderingen van het directiecomité zijn voortaan onbezoldigd. Voor de raden van bestuur wordt het presentiegeld bepaald op het decretale maximum, maar wordt het aantal vergaderingen verminderd. ‘Dit is een eerste stap richting meer efficiëntie, transparantie en eenvormigheid’ aldus burgemeester Bart Tommelein.

Het stadsbestuur heeft beslist om de presentiegelden voor de vergaderingen van de autonome gemeentebedrijven aan te passen en op elkaar af te stemmen. Concreet gaat het om het Energiehuis (EOS) en het Autonoom Gemeentebedrijf Stadsvernieuwing Oostende (AGSO).

Het presentiegeld voor het directiecomité van de autonome gemeentebedrijven wordt afgeschaft, die vergaderingen zijn voortaan onbezoldigd. Voor de raden van bestuur wordt het presentiegeld bepaald op het decretale maximum, met uitzondering van de raden van bestuur van Autonoom Gemeentebedrijf voor Grond- en Bouwbeleid (AGGB) die onbezoldigd zijn. Tegelijk wordt het aantal vergaderingen beperkt.

De presentiegelden worden jaarlijks geïndexeerd binnen de grenzen van het decretale maximum dat door de Vlaamse overheid is bepaald. Voor vergaderingen van Toerisme, Grote Post en Economisch Huis zijn er net als in de vorige legislatuur geen vergoedingen voorzien.

‘Voor de directiecomités schaffen we de presentiegelden volledig af. Voor de raden van bestuur brengen we de presentiegelden in lijn met die voor de gemeenteraad, maar verlagen we tegelijk het aantal vergaderingen. Zo kan er efficiënter gewerkt worden’ legt burgemeester Bart Tommelein uit. ‘Dit is een eerste gevolg van onze doorlichting van de Autonome Gemeentebedrijven en stedelijke vzw’s zoals in het bestuursakkoord staat. Daarvoor onderzoeken we ook de samensmelting van AGSO en AGGB. Ons einddoel is meer transparantie en een efficiëntere werking. Deze aanpassing is daarvoor een eerste stap.’

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.