Nieuw ticketsysteem zorgt voor nog betere dienstverlening

Posted on Posted in Cultuur, Oostende - De Stad aan Zee

Stad Oostende en diverse partners werken voortaan met een nieuw ticketsysteem. Dit systeem betekent een stap vooruit naar een nog betere dienstverlening, want het biedt heel wat voordelen. Zo kan het hele proces – inclusief de betaling – digitaal verlopen, ook voor wie het kansentarief geniet. Wie liever niet online aankoopt, kan nog steeds 7 dagen op 7 terecht aan de balies van het UiTloket of Toerisme Oostende.

Stad Oostende en diverse partners werken voortaan met een nieuw ticketsysteem. De aankoop van tickets verloopt nu via de software van Ticketmatic. En zo realiseren ze een nog betere dienstverlening want het nieuwe systeem brengt heel wat voordelen voor de klant met zich mee:

Wie een ticket wil kopen van de verschillende cultuurhuizen in Oostende, het UiTloket of Toerisme Oostende zal dat voortaan online via eenzelfde eenvoudig systeem kunnen doen.
Wie per mail of telefonisch tickets bestelt, krijgt voortaan een mail met een betaallink om onmiddellijk online te betalen. Daarna krijg je de tickets direct in je mailbox. Een hele verbetering ten opzichte van de werkwijze waarbij je eerst moet betalen via overschrijving en de tickets pas krijgt toegestuurd na controle van de betaling op de rekening.

Op www.uitinoostende.be kan je voortaan tickets kopen van Stad Oostende en socioculturele verenigingen en organisaties zonder dat je een account moet aanmaken en moet inloggen met een wachtwoord. Omwille van de coronamaatregelen worden voorlopig wel nog de adres- en telefoongegevens opgevraagd. Wie recht heeft op een bijzonder leden- of vriendentarief maakt best wel een account aan en wordt zo herkend als lid of vriend en kan dan online dit tarief selecteren.

Ook de toegangscontrole bij de activiteiten kan voortaan sneller en veiliger verlopen met de scanapparatuur en -software van het nieuwe ticketsysteem.
Nieuw is dat houders van een UiTpas aan kansentarief met hun kaartnummer voortaan ook online tickets kunnen aankopen. Vroeger konden zij hiervoor enkel terecht aan de balies van het UiTloket en Toerisme Oostende. Dit moet de drempel voor die doelgroep om deel te nemen aan vrije tijd verder verlagen.

Volledig digitaal, ook voor kansentarief

Burgemeester Bart Tommelein: “We zetten met dit nieuw ticketsysteem opnieuw een sprong voorwaarts in de verbetering van onze dienstverlening. Voortaan kan het hele proces digitaal verlopen, ook voor mensen die het kansentarief genieten. Dit verlaagt voor hen de drempel om deel te nemen aan vrije tijd. Tegelijk blijven we oog hebben voor wie nog niet helemaal mee is in die digitale wereld, want tickets aankopen aan de balie blijft steeds mogelijk.”

Schepen Bart Plasschaert is tevreden: “Voor de organisator valt met het nieuwe systeem de handlingkost van 1 euro weg en het digitale luik is een pak eenvoudiger geworden, zowel voor de verenigingen als voor de klant. Met deze vereenvoudigingen hopen we Oostendse verenigingen nog meer te kunnen ondersteunen in hun werking.”

Theater aan Zee nam als eerste het nieuwe ticketsysteem in gebruik op 11 juni 2021 voor de verkoop van hun tickets. En dat loopt bijzonder vlot, klanten maken de omslag naar het online bestellen van tickets. Zo werden tijdens de voorverkoopperiode (11 juni t/m 22 juli 2021) 86% van de tickets online besteld en 14% telefonisch of aan een balie. In 2019 was de balieverkoop nog goed voor 42% van alle tickets.

Ondertussen maakt ook het UiTloket gebruik van dit systeem voor de de online- en balieverkoop van activiteiten van Stad Oostende en de vele socioculturele verenigingen en organisaties van Oostende. En ook De Grote Post, Toerisme Oostende, Filmfestival Oostende en KAAP stappen in op hetzelfde systeem.

Wie digitaal nog niet mee is of liever tickets komt kopen of laat printen aan de balie, kan hiervoor nog steeds 7 dagen op 7 terecht bij de balies van het UiTloket of Toerisme Oostende. De concrete openingsuren van het UiTloket en Toerisme Oostende vind je op www.oostende.be/uitloket en www.visitoostende.be/praktisch.