Nieuwe herfstprik met bivalent vaccin vanaf 14 september

Posted on Posted in Communicatie, Oostende - De Stad aan Zee

Stad Oostende start vanaf 14 september met een nieuwe vaccinatieronde tegen het coronavirus. De start van de vaccinaties wordt een week uitgesteld zodat alle inwoners uit Oostende en Middelkerke die voor een herfstprik kiezen, het nieuwe bivalente vaccin toegediend krijgen.

De overheid besliste onlangs om een nieuw, gemodificeerd vaccin op de markt te brengen. Dit ‘bivalente vaccin’ is ontwikkeld om bescherming te bieden tegen zowel de oorspronkelijke covidvariant als de eerste omikronvariant. Dit vaccin wacht echter nog op goedkeuring van het Europese Geneesmiddelenagentschap (EMA).

Na goedkeuring van het EMA zal het vaccin onmiddellijk overal in België geleverd worden. Dit wordt verwacht in de week van 12 september.

Nieuwe vaccinatieronde start op 14 september

Stad Oostende kondigde eerder aan te starten met een nieuwe vaccinatieronde op 7 september. Omdat er beslist werd om te wachten op het nieuwe gemodificieerde vaccin, wordt de start van de vaccinaties uitgesteld naar 14 september. Zo krijgen alle inwoners uit Oostende en Middelkerke die voor een herfstprik kiezen, het nieuwe bivalente vaccin toegediend.

De eerste uitnodigingen voor het herfstvaccin werden ondertussen verstuurd. Elke inwoner van Oostende en Middelkerke van 18 jaar of ouder, waarvan de basisvaccinatie afgerond is (minstens 2 prikken), zal een uitnodiging in de bus krijgen. De laatste prik van de basisvaccinatie moet wel minimaal 3 maanden achter de rug zijn.

Vaccinatiecentrum Northlaan 13

Voor het herfstvaccin zal opnieuw een vaccinatiecentrum ingericht worden in de Northlaan 13. Het dragen van een mondmasker is verplicht in het vaccinatiecentrum. Alle informatie over het vaccinatiecentrum vind je op www.oostende.be/vaccinatiecentrum

Wie vragen heeft of info wenst over zijn of haar afspraak kan terecht op het infonummer 0800 62 433 of via het mailadres vaccinatiecentrum@oostende.be. Het callcenter is elke werkdag bereikbaar van 9.00 tot 13.00 uur.