Zone 30 breidt verder uit in Oostende

Posted on Posted in Mobiliteit, Oostende - De Stad aan Zee

Vanaf 1 september 2022 wordt de maximum toegelaten snelheid in alle Oostendse woonwijken 30 km/uur. Daarmee zet Stad Oostende niet alleen in op verkeersveiligheid maar ook op leefbaarheid. De veiligheid voor kinderen en zachte weggebruikers staat hierbij centraal. Stad Oostende koppelt ook een positieve campagne aan het invoeren van de extra snelheidsbeperking: “30 dat is de max!”

De uitbreiding van de zone 30 maakt onze wijken een stuk veiliger én leuker. “Bij een snelheid van 30 km/uur bedraagt de remafstand minder dan de helft dan wanneer je 50 km/uur rijdt. Het is die kortere remafstand die de kans op verkeersongevallen verkleint. Meer nog: een lagere snelheid verkleint ook de kans op een ernstig letsel of overlijden in geval van een verkeersongeval,“ aldus schepen van Mobiliteit, Björn Anseeuw. “Bovendien worden de snelheidsregimes met een wijkbrede zone 30 beter leesbaar. Want door de maximum toegelaten snelheid in de volledige wijk te beperken tot 30 km/uur is er meer duidelijkheid. En met die duidelijkheid zorgen we er dan weer voor dat de kans dat snelheden niet tijdig worden aangepast, een flink stuk kleiner wordt. Zo maken we de wijken in onze stad nog een stuk aangenamer om in te wonen, en voor de kleinsten om in te spelen.”

Signalisatie met een positieve knipoog: “30 dat is de max!”

Om de invoering van een algemene zone 30 in alle wijken duidelijk te maken, zal de nodige signalisatie aangebracht worden, zowel op het wegdek als met borden bij het binnenrijden van de zone.

Om de zone 30 extra te laten opvallen lanceert Stad Oostende ook een extra campagne: “30 dat is de max!”. Deze slogan wordt hier en daar aangebracht aan de borden die zone 30 aanduiden. Burgemeester Bart Tommelein: “Het is niet alleen een herinnering aan alle weggebruikers, maar ook een bedanking voor wie zich netjes aan de regels houdt. Want met de kleine moeite om de snelheid te verlagen, kunnen wagens en motoren een groot verschil maken voor de veiligheid en leefbaarheid in alle wijken.”

Sensibilisering maar ook handhaving

Naast sensibilisering blijft ook handhaving erg belangrijk. De Lokale Politie zal, zoals steeds, op specifieke plaatsen snelheidscontroles uitvoeren om de geldende snelheidsbeperkingen te controleren. “Elke nieuwe verkeersmaatregel heeft tijd nodig om ingeburgerd te raken”, gaat korpschef Philip Caestecker verder. “In een eerste fase zullen wij daarom weggebruikers informeren en sensibiliseren, later wordt dat waarschuwen om dan over te gaan tot verbaliseren. Zware of hardnekkig overtreders kunnen uiteraard altijd beboet worden.”

Help mee, hang een affiche uit!

Wil je de campagne mee helpen ondersteunen? Haal dan vanaf volgende week een gratis affiche van “30 dat is de max” bij het UiTloket of in een ontmoetingscentrum in je buurt en hang die duidelijk zichtbaar aan het raam.

www.oostende.be/zone30