Vaccinatiecentrum Northlaan maakt zich op voor nieuwe vaccinatieronde met herfstprik tegen het coronavirus

Posted on Posted in Covid-19, Oostende - De Stad aan Zee

Een nieuwe vaccinatieronde tegen het coronavirus wordt opgestart. Van 7 september tot en met 29 oktober kunnen inwoners van Oostende en Middelkerke ouder dan 18 jaar deze herfstprik laten zetten in het vaccinatiecentrum in de Northlaan 13. De uitnodigingen hiervoor worden vanaf 16 augustus verstuurd.

De Vlaamse regering heeft beslist om een nieuwe vaccinatieronde op te starten die bescherming biedt tegen het coronavirus. Vanaf 7 september zullen inwoners van Oostende en Middelkerke deze herfstprik kunnen krijgen. Elke inwoner vanaf 18 jaar waarvan de basisvaccinatie afgerond is (minstens 2 prikken), zal hiervoor een uitnodiging in de bus krijgen. De laatste prik van de basisvaccinatie moet wel minimaal 3 maanden achter de rug zijn. De uitnodigingen voor het herfstvaccin zullen vanaf 16 augustus worden verstuurd naar ongeveer 68.000 inwoners van Oostende en Middelkerke. Deze vaccinatieronde loopt nog tot en met 29 oktober.

Vaccinatiecentrum Northlaan 13

Momenteel huist het vaccinatiecentrum in het stadhuis van Oostende. Op 27 augustus worden daar de laatste prikken gezet. Voor het herfstvaccin zal opnieuw een vaccinatiecentrum ingericht worden in de Northlaan 13. Vanaf 7 september en tot en met 29 oktober zullen inwoners daar terecht kunnen voor hun herfstprik. Het dragen van een mondmasker is verplicht in het vaccinatiecentrum.

Bereikbaarheid en info

Het vaccinatiecentrum in de Northlaan 13 is vlot bereikbaar met bus en tram, parkeren kan opnieuw gratis op de nabijgelegen parking. Wie minder mobiel is en niet met eigen vervoer of openbaar vervoer in het vaccinatiecentrum geraakt kan contact opnemen met CM Minder Mobielen Centrale, I-Mens of Handio Minder Mobielen Centrale. Meer info hierover vind je op www.oostende.be/vaccinatiecentrum

Het infonummer 0800 62 433 en het mailadres vaccinatiecentrum@oostende.be blijven actief voor wie vragen heeft of info wenst over zijn of haar afspraak. Het callcenter is vanaf 16 augustus elke werkdag bereikbaar van 9.00 tot 13.00 uur.