Nieuwe maatregelen: Winter in het Park en Christmas Village niet meer mogelijk, behalve ijspiste en pop-up horeca

Posted on Posted in Oostende - De Stad aan Zee, Toerisme

De nieuwe maatregelen van het Overlegcomité maken het helaas onmogelijk om vanaf zondag 26 december de twee kerstmarkten in Oostende, Winter in het Park en Christmas Village, nog verder te organiseren. In overleg met de organisatie blijft enkel de schaatspiste in het Leopoldpark geopend. Vanaf maandag 27 december komen daar ook twee pop-up horecazaken bij in het park, in functie van de ijspiste.

Op woensdag 22 december kwam het Overlegcomité opnieuw samen en besliste om een aantal maatregelen te verscherpen in functie van de opkomende omikronvariant. Het Koninklijk Besluit met daarin de specifieke en concrete regels was pas beschikbaar voor de lokale besturen op 24 december. In de loop van vandaag en gisteren was er overleg tussen Stad Oostende en de veiligheidsdiensten om na te gaan wat de impact van de nieuwe maatregelen was op de organisatie van Winter in het Park in het Leopoldpark en van Christmas Village op het Vissersplein. In samenspraak met de organisatie van beide initiatieven, moet Stad Oostende helaas vaststellen dat de nieuwe maatregelen van het Overlegcomité, die ingaan vanaf morgen (zondag 26 december), het onmogelijk maken om Winter in het Park en Christmas Village verder te organiseren zoals gepland.

Kerstmarkten sluiten, ijspiste blijft open

Winter in het Park was gestart op 3 december, als Covid Safe-evenement, volledig conform de toenmalige regels. Ook Christmas Village was vorige week op 16 december al van start gegaan. De nieuwe maatregelen die nu worden opgelegd, maken het echter onmogelijk voor de organisatie, voor Stad Oostende en voor de Lokale Politie om het evenement nog op dezelfde manier te organiseren of om op een correcte manier te handhaven.

Vanaf morgen (zondag 26 december) sluit dus de kerstmarkt met kraampjes, kermisattracties en andere stands op Winter in het Park. Ook Christmas Village op het Vissersplein, met verschillende kraampjes en live muziek, kan door de nieuwe maatregelen helaas onmogelijk verder georganiseerd worden.

Enkel de ijspiste op de vijver in het Leopoldpark blijft geopend, en dit tot en met zondag 9 januari, de voorziene einddatum van Winter in het Park. Schaatsen kan van maandag tot en met donderdag van 11 tot 20 uur, op vrijdag van 11 tot 22 uur en in het weekend telkens van 10 tot 22 uur.
Pop-up horeca

Ook de Bärenhutte en de Ice-bar (aan de schaatsbaan) blijven geopend, als pop-up horecazaak. Deze twee drinkgelegenheden gaan wel pas op maandag 27 december opnieuw open, zodat morgen alles aangepast kan worden aan de nieuwe maatregelen. Op die manier kunnen mensen voor of na het schaatsen nog gezellig iets drinken in het Leopoldpark, of kunnen ze toekijken terwijl kinderen zich uitleven op het ijs. De Bärenhutte en de Ice-bar werken volledig conform het horecaprotocol en vragen dus een Covid Safe Ticket en voeren identiteitscontrole uit.