Sport

Nieuwe mountainbikeroute verbindt sportpark De Schorre met MTB-parcours Middelkerke

Op zaterdag 23 januari 2021 werd een nieuwe uitbreiding van het mountainbikeparcours ‘De Oostendse Schorreroute’ in gebruik genomen. De route met start en aankomst in sportpark De Schorre telt naast een groene lus van 12 km en een blauwe lus van 6 km nu ook een 28 km lange rode lus.

Het rode traject, met daarin heel wat offroad kilometers, brengt de mountainbikers via typische polderwegen onder meer langs de Oostendse luchthaven en het natuurpark van Provinciedomein Raversyde. Daar kunnen ze genieten van een uniek stukje fauna en flora met zicht op (restanten van) de Atlantikwall en de historische vissersnederzetting Walraversijde.

De drie lussen van de Oostendse Schorreroute

 

Onderdeel van het Kustmountainbikenetwerk

Fietsers die hun avontuurlijke tocht willen verder zetten, kunnen ter hoogte van het provinciedomein aansluiting vinden met de mountainbikeroute van Middelkerke. Dankzij het nieuwe parcours staan voortaan alle mountainbikeroutes tussen Knokke en De Panne met elkaar in verbinding. Sport Vlaanderen is de trekker van dit Kustactie-project, dat goed is voor een netwerk van bijna 400 km fietsplezier aan onze kust.

Het nazicht van de Oostendse Schorreroute gebeurt door vrijwillige peters en meters. Ook andere bikers kunnen problemen aan de routes signaleren via de website www.routechirurg.be.

De GPS-co√∂rdinaten van de nieuwe mountainbikeroute zijn beschikbaar via www.oostende.be/mountainbike.